Belföld

Letöltendő börtönbüntetést követeltek az állatvédők

Az országban számos helyen tüntettek vasárnap délután az állatvédő szervezetek a törvényi szigorítás és az állatkínzók elleni ítéletek súlyosbítását követelve. A megmozdulás apropója a balotai állatkínzás volt, ahol egy asszony az autója után kötötte a kutyáját, és mintegy 15 kilométeren keresztül a halálba vonszolta. 

A tüntetés főszervezője Bíró Brigitta, a kiskunhalasi bíróság elé szervezett több száz fős demonstráción hangoztatta, letöltendő börtönbüntetést követelnek minden hasonló esetben. A Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke elmondta, naponta számos hasonló eset történik, ezért az állatvédők úgy döntöttek, hogy ebből elég volt. Elegük van abból, hogy a bíróságok csak felfüggesztett börtönbüntetéseket osztanak ki, amelynek nincsen súlya és visszatartó ereje sem. Felszólalásában Szabó Attila, az ARGOS Állatvédelmi Egyesület elnöke hosszasan sorolta a hasonló, sőt még kegyetlenebb eseteket, valamint a feltűnően enyhe büntetéseket. A tüntetők ezután rendőri biztosítás mellett közel száz autóval kivonultak Balotaszállásra, arra a dűlőútra, ahol az asszony a kutyáját megölte. A helyszínen mécsesekkel, virágokkal, valamint plüss állatokkal vettek búcsút “Marcitól”.

Fotók: Donka Ferenc

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Személyautó ütközött vonattal Tiszaföldvárnál, a sofőrt mentőhelikopter szállította el

cs3_admin

Négy autó ütközött, többen megsérültek Martfűnél

cs3_admin

Június végéig lehet még pályázni a falusi kisboltok megmentését célzó forrásokra

cs3_admin

Megnyílt a regisztráció a Településfásítási program második ütemére

cs3_admin

A mobilcsomagok átláthatatlansága tartja vissza az ügyfeleket a váltástól egy kutatás szerint

cs3_admin

Orbán Viktor: a gyereket nevelő szülők kapják vissza az idén befizetett szja-t

cs3_admin

179 az új fertőzött, elhunyt 6 beteg

cs3_admin

219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók

cs3_admin

UV-figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább