Belföld

Letöltendő börtönbüntetést követeltek az állatvédők

Az országban számos helyen tüntettek vasárnap délután az állatvédő szervezetek a törvényi szigorítás és az állatkínzók elleni ítéletek súlyosbítását követelve. A megmozdulás apropója a balotai állatkínzás volt, ahol egy asszony az autója után kötötte a kutyáját, és mintegy 15 kilométeren keresztül a halálba vonszolta. 

A tüntetés főszervezője Bíró Brigitta, a kiskunhalasi bíróság elé szervezett több száz fős demonstráción hangoztatta, letöltendő börtönbüntetést követelnek minden hasonló esetben. A Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke elmondta, naponta számos hasonló eset történik, ezért az állatvédők úgy döntöttek, hogy ebből elég volt. Elegük van abból, hogy a bíróságok csak felfüggesztett börtönbüntetéseket osztanak ki, amelynek nincsen súlya és visszatartó ereje sem. Felszólalásában Szabó Attila, az ARGOS Állatvédelmi Egyesület elnöke hosszasan sorolta a hasonló, sőt még kegyetlenebb eseteket, valamint a feltűnően enyhe büntetéseket. A tüntetők ezután rendőri biztosítás mellett közel száz autóval kivonultak Balotaszállásra, arra a dűlőútra, ahol az asszony a kutyáját megölte. A helyszínen mécsesekkel, virágokkal, valamint plüss állatokkal vettek búcsút “Marcitól”.

Fotók: Donka Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sok helyen mintegy 10 fokkal volt enyhébb a reggel az előző naphoz képest

cs3_admin

7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére

cs3_admin

Több mint kétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Meghalt Sas József színészművész, rendező, színházigazgató

Endre Araczki

Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

cs3_admin

Megkezdődött a bolgár kamion műszaki mentése az M43-as autópályán, Szeged határában

cs3_admin

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord

cs3_admin

A hermelin lett az év emlőse

cs3_admin

Hideg, téli idő lesz a hétvégén

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább