Térség

Csongrád az ország legjobb véradó megyéje

Magyarországon általában 450 ezer véradással számolnak éves szinten, ebből Csongrád megyében 27 ezer véradó megjelenésére számít a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Erről Sasvári Krisztina megyei elnök beszélt a Rádió 7 Közös nevezőcíműműsorában. A szakember kiemelte, Csongrád megye lakosságának 7 százalékát teszi ki ez az arány, ami országos, sőt európai szinten is kiemelkedőnek tekinthető. Vásárhelyen is szép eredményekről számolt be, mivel a helyi Vöröskereszt több mint négyezer embert tud rendszeresen megszólítani. A megyei igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy augusztusban akciókkal és több véradási lehetőséggel is várják a segíteni kész embereket.

„Csongrád megyében 27 ezer véradó megjelenésére vállalkozunk ebben az esztendőben. Ez egy megyei szám, ami a lakosság 7%-átteszi ki. Ez egy nagyon szép eredmény, és nagyon büszkék is vagyunk az itteni véradókra, mivel az egyik legjobb véradómegyének Csongrád megye számít az országban, de ez még Európában is nagyon magas szám.”-fogalmazott Sasvári Krisztina.

Forrás: radio7.hu

Fotó, forrás: Facebook

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hőség ellen egy csokor Sándor György humor

tk_arpad

Több mint 330 ezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hétvégén

tk_arpad

A hőség miatt adtak ki figyelmeztetést

cs3_admin

Szombaton is nyitva lesznek a Csongrád megyei kormányablakok

tk_arpad

Négy csongrádi útszakasz újul meg a Magyar falu program keretében

cs3_admin

Esőben és sárban is küzdöttek a földdel a szántómesterek Székkutas határában

cs3_admin

Végéhez közeledik az őszi búza betakarítása

cs3_admin

Főleg a gazdasági növekedésnek köszönhető a rekordösszegű útdíj

cs3_admin

Új munkaerő-piaci program Csongrád megyében is

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább