Vélemény

Georg Spöttle: Legyen a narancssárga az új zöld

Nem szabad a környezet és klímavédelem témáját átengedni a balliberális pártoknak, mégpedig két okból. Az egyik az, hogy a lelkes kis csapat, aki áhítattal issza Greta Thunberg és a radikális zöldpárti politikusok szavait egyszerűen elvesznek majd, mint szavazók. A hangzatos szlogenek, hogy 2030-ra csak elektromos autók legyenek az unióban, zárjuk be az összes atomerőművet, halál a nylontasakokra,… beszippantják a fiatalokat. Fel sem fogják, hogy ezek a lózungok csak üres frázisok. Ha megnézem, az elektromos autók árát hamar rájövök, ha most elkezdek spórolni akkor talán 2030-ra tudok venni egyet, ha csak meg nem emelik az árát.

Az áram a konnektorból jön és tiszta Hurrá, kiabál péntekenként a sok kisiskolás. Na ja, csak a szénerőmű ami termeli, Németországban újra sok helyen barnaszén, na az már egy ökölcsapás a klímának. Persze Greta Thunber ezt finoman kihagyja a beszédeiből. A zöldpártiak sem forszírozzák a témát, de azt sem, hogy még a német áramszolgáltatók sem bírnák el napi 30 millió autó töltését. A másik meg, hogy per pillanat, Budapestről még Szentesre sem érnék le töltés nélkül. Ergo az e-autó a városokban megállja a helyét, de utazáshoz nem egy nagy projekt.

Ezzel már el is értünk a második ponthoz: a szakembergárda az nem a hangos, fütyülős, tüncikét az instagramra posztoló, szivárványzászlós kis hangoskodóknál van, hanem itt, a konzervatív oldalon. Azért itt látjuk pl., Paks révén is, hogy nincsen tisztább és olcsóbb energiaforrás, mint a nukleáris. hacsak nem akarunk szmogot és légúti megbetegedéseket a fekete és a barnaszén erőművek káros anyag kibocsájtása miatt.

A harcos klímavédők most a repülésre is rászálltak. Thunberg kisasszony most egy vitorláson szeli át az Atlanti-óceánt, hogy ezzel tiltakozzon a repülés okozta környezetkárosítás ellen. Remek, majd úgy veszem ki én is a szabadságom, hogy két hét Amerikáig, ott vagyok egy napot és két hét vissza, ezzel el is fogyott az éves szabadságom. Szuper terv. Az árú szállítást is forradalmasítani kell pl., a gályarabság ideális lenne. Ami egyszer már bevált az beválhat újra. Aki bűncselekményt követ el az evezni fog.

Viccet félre, ezt nem szabad hagyni. Meg kell mutatni már kommunális szinten is, hogy a kulcs nem a klímahőbörgők kezében van, hanem a mienkben. Már példát is mutatunk a kampány alatt, hiszen Gémes László a Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje hetek óta osztogatja a szentesi zöldségpiacon a kenderből készült, újrahasznosítható és komposztálható bevásárló zacskókat. Ezekbe 1-1,5 kg zöldség vagy gyümölcs belefér, és nem kell folyton nylonzacskókat kérni az árusoktól. Tegnap elnéztem a vásárlókat, átlagban majdnem mindnél volt 3 darab nylonzacskó. Ha ezt kivetítem napi 200 vásárlóra az 600 darab per nap. Két piacnap van a héten az 1.200 zacskó per hét (óvatosan számolva). Ha ezt a gondot meg tudjuk szüntetni a városban, akkor már jókorát tettünk a környezetvédelemért és a mikro műanyagok pokoli egészségkárosítása ellen. Sokan talán nem is tudják, hogy a szétmálló műanyagok részecskéit már az élelmiszerekkel juttatjuk a szervezetünkbe. A halakban sejtszinten is jelen vannak ezek a részecskék. Az ok pedig nem más, mint a rengeteg műanyagszemét. Ha sikert érünk el a piacon, akkor érdemes tovább haladni a műanyag evőeszközök és a szívószálak elleni harcban. A gyerekkorunkból jól ismert igazi szalmaszál még mindig kapható és egy étterem vagy fagyizó évi szinten sok kiló műanyagszemetet spórolhatna meg. A végszó: legyen a narancssárga az új zöld.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor