Csengele

6. alkalommal rendeztek Lada-BMW találkozót Csengelén

2019. augusztus 10-én rendezték meg a VI. Csengelei Lada-BMW találkozót, melynek most is a piactér melletti liget adott helyet. Eleinte úgy tűnt, hogy a munkanap miatt szerény lesz az érdeklődés, de délre más egész szépen megtelt a terület autókkal, sőt még Trabantok is megjelentek külön engedéllyel.

Az első produkció az erős ember bemutató volt. A szomszéd településen lakó Gubicza Pál mutatta be a súlyos „táskák” cipelését, a rönkemelést és a traktorkerék gurítást. Aki akarta, megpróbálhatta utánozni. 

Az ebéd főszakácsa Edlich József volt, segítségei pedig a tollascsapat tagjaiból kerültek ki. A gulyás levesből nem sajnálták a húst, a babot és a csipetkét sem. Az igény nagy volt rá, az üst alján alig maradt valami az étek kiosztása után.

Egyéni versenyszámok is voltak. Nők és férfiak számára lendkeréktartást rendeztek. A fiúk közül a győztes megőrizte az előző évi címét. A „gyorsasági” autóversenyben madzagon kellett kocsimaketteket mozgatni. A sörivó versenyben csak férfiak indultak, de nehezítés képpen szívószállal kellett felhörpölni a nem is éppen hideg italt.

A délután csúcspontja a főutcán rendezett gumiégetés volt, melyre már szép számú közönség jött össze. Ladások, BMW-sek csikorgatták a gumikat, közülük többnek sikerült eldurrantania a kerekeket. Volt egy kaszkadőr része is a műsornak, amikor a főszervező Csányi Róbert Kormányos Sándor polgármesterrel kiállt az út közepére, egy ladás pedig hajszálnyira pörgött mellettük.      

Az eredményhirdetés elég hosszúra sikerült, hiszen rengeteg érmet, kupát és díjat osztottak ki. Az egyéni versenyszámokon kívül díjazták a legszebb autókat, gyártmányonként több helyezéssel, a legtávolabbról jövő résztvevőt. A találkozó végére maradt a tombola sorsolása, melynek során sok-sok nyereményt adtak át. A fődíj nyertese két személyre szóló hungaroringes belépővel lett gazdagabb.

forrás: csengeleiinformaciok.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Rendőrkézen a csengelei fatolvaj

tk_arpad

Gépbeszerzés a csengelei polgármesteri hivatalban

tk_arpad

Személyautó csapódott teherautóba, ketten sérültek meg az M5-ösön

cs3_admin

Teherautó ütközött frontálisan egy személygépkocsival, az 5-ös főúton

cs3_admin

Árokba hajtott egy kisteherautó az M5-ösön Csengele határában

cs3_admin

Tréler borult fel a rajta lévő autóval az M5-ös autópályán Csengelénél

cs3_admin

Négy jármű ütközött az M5-ösön

cs3_admin

Moldáv kisteherautó csapódott svéd veterán autóba az M5-ösön

cs3_admin

Ketten sérültek meg, amikor kisbusz hajtott kamionnak az M5-ös autópályán Csengele határában

cs3_admin