Vélemény

Georg Spöttle: A tegnap foglyai

„Milyen jó volt a Kádár rendszer” mondta minap egy idősebb úr a szentesi kampányolás alatt. Megdöbbentem, mert a joviális idős bácsin láttam, hogy ezt komolyan gondolta.

Hát, feleltem, ha még megkérdezhetném a nagyapámat, aki már akasztófa alatt állt és az utolsó pillanatban kapott kegyelmet, persze némi utókezelésre azért beutalták a munkatáborokba, gondolom erről a kérdésről azért másként vélekedne. Felteszem szegedi dédim is rémülten tiltakozna, akinek államosították a házát és a boltját, amelyekért egy életen át dolgozott.
„innen még a fiatalok is elmennek”, folytatta a bácsi. Most legalább utazhatnak feleltem, talán a legtöbb tízen-és huszonéves nem is tudja, hogy az ember és családbarát kommunisták annyira szerették polgártársaikat, hogy azok el sem hagyhatták az országot vagy maximum a baráti szocialista országokba utazhattak. Nehogy megszökjenek és jóhírét vigyék az elvtársaknak.
Persze a bácsika nem tette hozzá, hogy Szentesről pont a szocik miatt megy el az ifjúság, hiszen nincsen versenyképes munkahely és fizetés. Mindig elcsodálkozom, hogy emberek még mindig istenítik és visszasírják az MSZ(M)P-s korszakot. A hazugságait egy olyan rendszernek, amely nyugati segélyeken tudta csak fenttartani magát. Őszintén, ki szavaz jószívvel egy olyan pártra, amely a vörös terror örökségét még mindig magában hordozza. Akik szemeket lövettek ki a politikai érvelés helyett.
Egy pártra, amely annyira becsődölt, hogy még az igazságuk forrását, a Népszabadságot sem volt képes életben tartani. Amely, felvett 2200 milliárd forint hitelt az IMF-től, aminek semmilyen látszata nem lett, még egy stadion sem épült belőle ha-ha-ha…
Hogy nem veszik sokan észre, hogy az ellenzéki koalíció nem más, mint örök vesztesek nyomorult küzdelme a hatalomért. Modellezzük csak le, hogy mi lenne a győznének? Semmi, zéró, elherdált pénzek, nulla munkahelyek… Építeni csak az a politikai erő tud, amely mögött van népakarat,van pénz, vannak kapcsolati rendszerek, amelyben a nagy külföldi cégek hosszútávon megbíznak, mert érzik a politikai és gazdasági stabilitást. Na, pont ezeket nem tudja az ellenzéki összefogás garantálni. Volt komcsik és ex nácik, akik még a saját pártjukat is csődbe vitték és utána a neten koldulnak. Valóban szép kilátások… Nincs az a nemzetközi befektető, aki rájuk építene.
A jövő, az ipari parkok, az oktatás, a turizmus, a városfejlesztés az komoly szakértői munkát igényel és nem kevés anyagi forrást ezek pedig nem a tegnap foglyainál vannak.

Georg Spöttle

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Október 23-ra

cs3_admin

Pilhál György: Heti színes

cs3_admin

Hámori Tamás: Bocsánat, megint számok jönnek!

cs3_admin

Bálint Botond: A “zöldek” a legnagyobb környezetszennyezők és a hülyeségük már az életünket fenyegeti

cs3_admin

Rákay Philip: Dobrev szerint „a lopott vagyont el kell kobozni, bármikor is történt”

cs3_admin

Ircsik Vilmos: Egy igazáért küzdő nemzet védelmében

cs3_admin

Volner János: Néhány felvetés Márki-Zay úgynevezett „jobboldaliságával” kapcsolatban

cs3_admin

Moderari: Kilégzés…

cs3_admin

Hámori Tamás: Békemenet

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább