Tech

Kiakadnak a fiatalok, ha egy percnél hosszabb a letöltési idő

Buying on line.

Egy új felmérés szerint a fiatalok csökkentenék az online töltött időt, és sokan aggódnak a túlzott technológiára való támaszkodás miatt.

A OnePlus telefongyártó cég felmérésében több mint kétezer okostelefon-használót kérdezett meg mobilhasználati szokásiról. A 16–34 év közötti korosztályra ötször jellemzőbb, hogy a lassú letöltési sebesség miatt elveszíti a türelmét, mint az idősebb felhasználók – olvasható a The Independent hírei közt.

A válaszadókat arra is megkérték, nevezzék meg azokat az elemeket az életükben, amelyeket a legidegesítőbbnek találnak. A 16–24 éves megkérdezettek közül a legtöbben azt válaszolták, hogy az idegesíti őket, ha adott helyen, ahol tartózkodnak, nincs wifi. Másodikként a nem időben elvégzett kiszállítást jelölték a legtöbben.

A felmérés alapján kiderült, hogy a digitális technológiával túlzsúfolt életünk mentális terhet jelent, és a fiatalok kétötöde a kiégés olyan jeleiről számolt be a túlzott telefonhasználat miatt, mint a szorongás vagy az alvászavarok.

Úgy tűnik, a korosztály szeretne tenni valamit az ügyben, mert a 16–24 évesek fele elmondta, hogy csökkentené az online töltött időt. Az összes válaszadó 32 százaléka pedig arról adott számot, hogy aggódnak a túlzott technológiára való támaszkodás miatt.

Forrás: hirado.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyarország rendezi 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

cs3_admin

SMS-üzenetekben támadó zsarolóvírusra figyelmeztetnek szakértők

cs3_admin

Támadás alatt a magyar netezők

cs3_admin

Új nyomógombos Nokia mobilok – akik csak telefonálni akarnak

cs3_admin

Már egy mezei okostelefon is lehet kártyaelfogadó terminál

cs3_admin

2,5 milliárd forintba került a Microsoftnak a magyar mutyi

cs3_admin

Veszélyes lehet a fényképünket öregítő FaceApp

cs3_admin

Az Androidnál is gyorsabb lesz a Hongmeng OS

cs3_admin

A szívverés alapján azonosít a Pentagon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább