Térség

Esőben és sárban is küzdöttek a földdel a szántómesterek Székkutas határában

A rossz idő sem szabott gátat annak, hogy megtartsák a mai IX. Székkutasi Regionális Szántóversenyt és a XI. Székkutasi Motoros Találkozót. Összesen 33-an gyűltek össze Pál András szárítótelepénél, hogy eldöntsék, kik értenek a legjobban a szántáshoz. – adott hírt a promenad.hu

– Esőmentes, jó napot szeretnénk a továbbiakban. A csapadék most nem hiányzott, de úgy gondolom, úrrá leszünk a helyzeten – köszöntötte a megjelenteket Mihály Károly főszervező a verseny megnyitóján.

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes beszédében azt emelte ki: ha a régi kalendáriumokba belelapozunk, akkor láthatjuk, hogy augusztus 3. mezőgazdasági szempontból mindig dolgos dátumnak számított. – Ez a nap mindig hasznosnak bizonyult az idénymunkák és a szántási munkálatok elvégzésére – ismertette a politikus.

Felelevenítette, hogy Székkutas 1999-ben adott helyet az első ilyen versenynek, majd 2011 óta minden évben megtartja azt. A megmérettetés előnye, hogy a hagyományok ápolása mellett teret ad a legmodernebb technikáknak és népszerűsíti az agráriumot.

– 33 versenyző áll rajthoz, ami rekordnak számít – hangsúlyozta Szél István polgármester, aki ígéretet tett arra, hogy jövőre megrendezik a tizedik, jubileumi alkalmat is. A település első embere ezúton is köszönetet mondott a szervezők munkájáért.

Az indulók 3 órát kaptak a szántási feladatok elvégzésére. Az első 20 percben egy nyitóbarázdát kellett teljesíteniük a kijelölt parcellákban, majd a folyamatos szántás következett. A zsűri az egyenesség és szépség alapján bírálja el az elkészült munkákat. A szántómesterek egyébként több kategóriában, például ifjúsági, ágyekés, váltva forgatós, lovas és veterán csoportokban mérték össze tudásukat.

Az eredeti cikket itt olvashatják el.

Fotók: Gémes Sándor



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor