Vélemény

Szükség volna már Magyarországon is egy normális baloldali pártra?

Photographer in the night city

Sokszor hallom ezt az érdekes gondolatot általam értékesnek tartott fideszes emberektől is. Teljes értetlenséggel szoktam fogadni. Mi lehet ugyanis normális a baloldaliságban?

Értsük végre meg, hogy a baloldal természetes létállapota, hogy sosem lehet normális. Ez az egész gondolat olyan abszurd, mintha kényelmes kavicsra vágynátok a cipőben. A kavics dolga pontosan az, hogy olyan helyre fúrja be magát, ahol semmi keresnivalója, és a helyzet egyedüli megoldása az, ha a megfelelő döntés meghozása után egy nyugodt, határozott mozdulattal levesszük a cipőt, megkeressük, és elhajítjuk a fenébe a kis rohadékot.

A baloldallal kapcsolatban pontosan ugyanez a helyzet.
Amióta csak megvannak, programjuk és teljesítményük mindig ugyanaz. Szociális uszítással társadalmi békétlenség keltése. Világháborúk végére kivárás, majd befolyásos külföldi támogatók révén társadalmi felhatalmazás nélküli hatalomba csusszanás. A hatalomban aztán megkezdődhet a szociális uszítással elért társadalmi békétlenség csillapítása, amire a legnemesebb eszméjük mind a mai napig a nagymagyar hófehér középosztály szisztematikus anyagi kifosztása.

Amikor ez a folyamat is kész, és a társadalom minden rétege kifosztott, akkor következhet az e-fölötti értetlenkedésük és busongásuk, hogy az izgalmas társadalmi kísérlet mégse sikerült, tehát ez nem is igazi szocializmus volt, és most próbáljuk meg mind együtt újra…

Aki ezekben bármiféle jó lehetőségét látja, az nem értette meg az egész létük értelmét.
A folyamat melyik pontján várnánk tőlük mégis, hogy normálisak legyenek? Tök mókás lenne egy vadiúj, európai szociáldemokrata párt, olyan szövegekkel, hogy „Fizessenek a gazdagok, de mégse olyan sokat?” „Több pénzt az embereknek, de azért annyival mégse többet?” Nevetséges lenne, ugye?

A másik problémám, hogy ugyan mi értelme lenne, ha esetleg mégis létezhetne elméleti lehetőségként, hogy lehet normális egy baloldali párt. Jelenleg hogy érzitek, mit nem tud elég jól doktor Miniszterelnök Úr, amiben égető szüksége lenne egy remek kis baloldali párt üdítő gondolataira meg egyedi képességeire? Gyakorlatilag 3 év alatt helyrehozta azt, amire a kommunisták 40+20 év alatt sose voltak képesek, vagy egyenesen meg se próbálták. Azóta meg élvezzük az ebből következő olyan extrákat, amelyek a kommunisták uralma alatt sose voltak, és csak itt számítanak extrának, máshol normálisnak tekinthetők. Olyasmikre gondolok itt, mint pénzügyi egyensúly, államadósság-szerkezet, közlekedés, haderőfejlesztés, külpolitikai érdekképviselet és nemzeti öntudat építése.

Tényleg az volna a helyzet, hogy doktor Nemzetgazdasági-Miniszter Úr és doktor Jegybankelnök Úr nem ért elég jól a szakmájához, és egy kicsikét jobb Petschnig Mária Zita tanácsaira szorulna?
Esetleg Surányi ismét eladhatná színes gombokért azt az aranyat, amit doktor Nemzetgazdasági-Miniszter Úr és doktor Jegybankelnök Úr kiváló munkájuk következtében megszereztünk?
Tarlós István sajnos túl hamar helyrehozta a liberális kommunisták által szétzüllesztett BKV-t, de most, egy kicsikét jobb Demszky Gábor révén végre igazán jó lehetne az egész?
Egy picikét jobb Szekeres Imre a ritka józan pillanatai egyikében végre olyan harceszközök nevét súghatja Németh Szilárd fülébe, amelyekre eddig ő nem is gondolt, és sokkal jobbak azoknál, amelyeket most sorra veszünk, az MSZP-SZDSZ vezette szörnyűséges évekkel ellentétben?
Külgazdasági- és Külügyminiszter Úr és bizonyára fontos tippeket kaphatna a megfésülködött Kócos Asszonytól, hogyan nyalhatna be ismét meleg szarig a magyar kisebbségeit a Fidesz kormányra kerüléséig büntetlenül sanyargató kisantantnak?
Ja, és Kovács László meg Lendvai Ildikó egy kicsit jobb kiadása is biztos tudja, hogy hogyan merhetnénk így nagyobban is egy kisebbek lenni…
Felejtsük el hát végre ezt az irreális butaságot, és arra az egy dologra figyeljünk, hogy ezek a kártevők soha többé ne kerülhessenek kormányra Magyarországon. Kérjék meg a tulajdonosaikat, hogy kormányozgathassanak egy ukrán tartományt. Ott mostanában úgyis van igény ilyesmire. Aztán, majd, ha azt felvirágoztatták… Na, akkor se jöhessenek ide vissza, soha többé!

Forrás: tutiblog.com

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hámori Tamás: Ezeknek tényleg van jó vastag bőr az orcáján!

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Magyar érdek

cs3_admin

Kötter Tamás: Ez nem az én városom!

cs3_admin

Hámori Tamás: Gyurcsány a pofátlanság világbajnoka

cs3_admin

Moderari: A „Szankciók”-ról

cs3_admin

Pilhál György: Űr marad utána

cs3_admin

Hámori Tamás: A DK nem változik

cs3_admin

Constantinovits Milán: Most sem kap könnyű küldetést az Orbán-kormány

cs3_admin

Moderari: Keresztények vagyunk ….

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább