Belföld

Elkezdődött a Műanyagmentes július

Eco-friendly plastic-free bamboo objects on wooden background

Elkezdődött a Műanyagmentes július, a kezdeményezés célja az egyszer használatos műanyagok használatának kiiktatása – hangzott el az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában csütörtökön.

Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy globálisan évente mintegy 300 millió, az Európai Unióban pedig körülbelül 60 millió tonna műanyagot termelnek. Hozzátette: ennek a mennyiségnek csak a harmadát hasznosítják újra. Példaként említette, hogy 150 millió tonna műanyag van a tengerekben és ez a mennyiség mintegy 10 millió tonnával növekszik évente.
    Kiemelte: a Műanyagmentes július célja az egyszer használatos műanyagok használatának kiiktatása. Példaként említette, hogy a boltokban a zöldséget, gyümölcsöt, pékárut is legtöbbször ilyen műanyag zacskókban vásárolják meg az emberek, holott vannak már alternatív megoldások is, amelyek nem szennyezik a környezetet.
    Antal Alexa szerint fontos lenne, hogy tudatosan vásároljunk, a zöldség, gyümölcs, péksütemény kerüljön akár saját tasakba vagy a hazavitt műanyag hosszú élettartamú legyen, ne egyszer használatos. Hozzátette, hogy a szívószál is egyszer használatos műanyag, a vendéglátóhelyeken érdemes jelezni, hogy nem kérjük.
    Mint elmondta, az emberek egyre nyitottabbak, de van még hová fejlődni az egyszer használatos műanyagok kiiktatásáért. Megjegyezte: a kényelmünket nem csökkenti, ha elhagyjuk ezeket, sőt pénztárcakímélő is, mert sok helyen kell fizetni ezekért a zacskókért.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor