Tech

Az Intel árat csökkent, az AMD gyártástechnológiai előnyben

A DigiTimes jelentése szerint az Intel minden, jelenleg is piacon levő nyolcadik és kilencedik generációs processzorának árcsökkentését tervezi, a hírel 10-15%-os várható esésről számolnak be. A lépésről a vállalat az alaplapgyártókat már tájékoztatta, végső soron innen származik az információ is. Minden jel arra utal, hogy a cégóriás az AMD nyomására kénytelen lépéseket tenni és versenyhelyzetre rendezkedik be, melynek az alábbi ártáblázatot elnézve éppen ideje.

Felhívnánk a figyelmet, hogy ez még az Intel módosítása előtti állapotot festi le. Bár egyes pontokon az AMD alternatívái árnyalatnyival drágábbak, több magot és logikai szálat, valamint PCI-e 4.0 támogatást kapunk, alacsonyabb fogyasztás mellett.

A helyzetet jól jellemzi, hogy az Intel még soha nem csökkentett árat már piacon lévő teljes termékpalettáján, mindig a soron következő processzorainak árát fogta vissza, ha versenyeznie kellett. Jelenleg az AMD azonban a célegyenesben van, az Intel meg még a kanyarban sem – mindezt ráadásul úgy, hogy az AMD gyártástechnológiai előnyben van a 7 nm-es csíkszélességen, miközben az Intel első 10 nm-es processzorait még mindig csak várjuk.

Felhasználói szempontból mi ezzel csak jól járhatunk, mert ahogy a példa jól mutatja, a versenyhelyzet árversenyhez vezet, kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak a trendek az elkövetkezendő években.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Veszélyes lehet a fényképünket öregítő FaceApp

cs3_admin

Az Androidnál is gyorsabb lesz a Hongmeng OS

cs3_admin

A szívverés alapján azonosít a Pentagon

cs3_admin

Ismét gyárthat OLED-tévéket a Samsung

cs3_admin

A magánszféra védelme vált az Apple fő feladatává

cs3_admin

Szeptemberben indulhat az 5G-s licit

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább