Kistelek Térség

Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot

A Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ működése és fejlesztése mintája annak, hogyan lehet újszerűen gondolkodni az egészségmegőrzésről és a gyógyításról – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szombaton Kisteleken.

Horváth Ildikó a korszerűsített központ átadóünnepségén azt mondta, a szűk másfél év alatt elkészült beruházás jól fogja szolgálni a térségben élők egészségét, betegségből való gyógyulását. Szerinte a város vezetése úgy gondolt az egészségügy fejlesztésére, hogy az az itt élők jövőjét szolgálja.
    Elmondta, Kisteleken egy helyen fogadja a pácienseket az alap- és a sürgősségi ellátás, hosszú évek óta jól működik az egynapos sebészet. A fejlesztésnek köszönhetően a modern technikával hatékonyabban szolgálható a páciensek gyógyulása, és javultak az itt dolgozók munkakörülményei is – közölte a politikus.
    Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője szerint a központot családias hangulat jellemzi, a minőségi szakmai munka feltételei megvannak, az pedig biztonságot ad az itt élők számára, hogy az intézményben a szükséges orvosi és szakdolgozói létszám is adott.
    Közölte, bízik abban, hogy a térségben újabb egészségügyi fejlesztések indulhatnak.
    Nagy Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a beruházásnak köszönhetően a város egykor szétszórt egészségügyi rendszere, az alapellátás – négy háziorvos, két-két fogorvos és gyermekorvos -, a szakellátás, a mentőállomás és az egynapos sebészet kulturált környezetben, egy helyen működhet.
    A mintegy 300 millió forintból elkészült beruházás elsődleges célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése volt. A fejlesztés során felújították és akadálymentesítették az egészségügyi intézmény várótermeit és a vizesblokkokat, továbbá mostantól új betegirányító recepció várja az érkezőket.
    Hét járóbeteg ellátó egység – a fizikoterápia, a gyógytorna, a bőrgyógyászat, a kardiológia, a sebészet-traumatológia, a nőgyógyászat és a laboratórium – korszerűsítését, orvostechnikai és informatikai fejlesztését végezték el. A tavaly februárban kezdődött beruházás nagyobbik részét az orvosi műszerek és eszközök beszerzésére fordították.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább