Térség

Ismét Csongrád-Csanádban volt a legtöbb civil véradó

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, a civil véradások kezdeményezője arról tájékoztatta a civil központokat, hogy a szeptemberben meghirdetett XI. Civil véradó hét egyike volt a legsikeresebb civil véradásoknak. Mind a véradáson megjelentek, mind pedig a ténylegesen vért adók száma alapján idén a legjobban teljesítő Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Csongrád-Csanád vármegyei lett.

Mint ismeretes, a XI. Civil véradó héten vármegyénkben összesen 6 településen, 9 helyszínen, 15 alkalmat kínált a civil központ partnerszervezeteivel, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei igazgatóságával és az Országos Vérellátó Szolgálat Regionális Vérellátó Központjával együttműködésben a szervezeteknek a véradásra.

Az akció szeptember 14-én, a Makói Hagymafesztiválon kezdődött, itt jelentették be, hogy a vármegyei  program fővédnöke Szabó Imre, a Délmagyarország szervátültetésen átesett újságírója, akinek személyes példája is igazolja, hogy a véradás valóban életmentő lehet. 

Az egész megyére kiterjedő, közös mozgósítás sikerrel járt, mert szeptember 14. és 20. között összesen 475 véradásra kész személy jelent meg Csongrád-Csanádban a meghirdetett helyszíneken. A befejezett véradások száma 431 volt, közülük 53-an először vállalkoztak erre a segítségadásra.  

A vármegyei civil központ munkatársai hálásak mindenkinek, aki a civil véradó héten vért adott, köszönik az együttműködést a véradásszervezésben dolgozó szakembereknek valamint a sajtó munkatársainak, hogy népszerűsítették a civil véradás ügyét.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mutatjuk, hogyan lesz a szentesieknek és csongrádiaknak is 1 milliós fizetése

cs3_szerk2

Polgármesterek Klubját tartott Farkas Sándor Balástyán 

cs3_szerk2

Csongrád-Csanád Vármegyében is elindultak „A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése” és az „Ifjúsági Garancia Plusz” pillér projektek

cs3_szerk2

2 napos továbbképzésen vettek részt a megyei rendőrök

cs3_szerk2

A Kastély kölcsönbe című vígjátékkal nyitja a nagyszínpadi évadot a Békéscsabai Jókai Színház

cs3_szerk2

Október 7-től ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe megyénkben

cs3_szerk2

Csongrád-Csanád Vármegyében is elindult „A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése” Pillér projekt 

cs3_szerk2

Október 1-jén kezdhetik meg működésüket az újonnan megválasztott képviselő-testületek

cs3_szerk2

A választókerület 13 települése nyert mintegy 43 millió forintot útfelújításra 

cs3_szerk2