Árpádhalom Baks Balástya Csanytelek Csengele Derekegyház Eperjes Fábiánsebestyén Felgyő Nagymágocs Nagytőke Ópusztaszer Szegvár Térség

A választókerület 13 települése nyert mintegy 43 millió forintot útfelújításra 

Négyszázhatvankilenc, köztük több Szentes térségi kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton.

Az idén július közepén lejárt pályázatot ötmilliárd forinttal hirdették meg. Az út, híd vagy kerékpárút felújítására egy-egy önkormányzat legfeljebb 45 millió, míg járdafelújításra maximum 10 millió forintot igényelhetett. Ez a pályázati lehetőség ötödik éve az egyik legnépszerűbb pályázati forma, és bár a Magyar falu program szerteágazó fejlesztési lehetőséget kínál, az utakat, járdákat, hidakat mindenki használja.

Az elmúlt öt év alatt több mint ötezer pályázat érkezett útfelújításra, az állami kezelésben lévő, településeket összekötő utak esetében pedig több mint négyezer kilométeren történtek felújítások. Az állami, önkormányzati utak és járdák felújítására a Magyar falu programban már több mint 380 milliárd forintot költöttek el. 

A környékbeli nyertesek névsorát Farkas Sándor, térségünk országgyűlési képviselője osztotta meg közösségi oldalán. Az elnyert támogatást előfinanszírozással kapják az önkormányzatok. 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Borszűrő Szent Mihály ünnepén várja látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

cs3_szerk2

Egyhetes razzia indult az utakon, akár Szentesen és Csongrádon is megállíthatnak a rendőrök! 

cs3_szerk2

Fábiánsebestyénen gyűltek össze a Coop Rally résztvevői

cs3_szerk2

Újra dobognak a patkók Felgyőn

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

Kémleld az eget Szegeden!

kissferenc

Januárban ismét nyugdíjemelés lesz

kissferenc

Pölöskei Gáborné: egyre több fiatal választja a megújult szakképzést

kissferenc