Csongrád

“Got talent” tehetségkutató Csongrádon

Teljesen megtelt a mozi Csongrádon, hiszen rengeteg tehetséges fiatal lépett fel a “Got talent” tehetségkutató versenyen.

A fogyatékkal élő emberek mindennapi életét leginkább képernyőről, vagy online felületekről ismerjük. A hétköznapok során nem látunk bele az ő világukba és a velük foglalkozó emberek szakmai tevékenységébe. 2023-ban a Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Idősek Otthona indította útjára az első rendezvényt, amelynek hatalmas sikere volt. Az idei évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Kisréti Otthona vállalta a házigazda szerepét, akik már nemcsak “Máltás” intézményeket hívtak meg, hanem a dél-alföldi régióból és Szolnok megyéből az értelmi sérültséggel, mozgáskorlátozottsággal és pszichoszomatikus fogytékosséggal élő embereket ellátóintézményeket is. Vass Mónika intézményvezető és csapata nagyon lelkesen készült erre az eseményre amelynek nemcsak az volt a célja, hogy az intézményes ellátottak megmutathassák tehetségüket, hanem hogy a sérült emberek társadalmi integrációját is elősegítsék.

“A mai nap általunk válsztott mottója: “Velünk kerek a világ” elnevezést kapta. Ez egyben a rendezvényünk címadó dalának a refrénje is, amely Doktor Istvánnak aki intézményünk lakója és Seress Krisztián előadóművésznek a közös szerzeménye. Seress Krisztián évek óta segíti és támogatja az egyébként autodidakta módon gitározni tanult “Doki” fejlődését. Ezért azt gondolom ez a nyitó előadás megalapozta az egész rendezvény hangulatát Nem titkolt célja a rendezvénynek az sem, hogy a sérült embertársaink társadalmi integrációját azzal is segítsük, hogy a rendezvény sajtónyilvános és a város lakossága számára is elérhető. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek, fiatal felnőttek is megismerhessék a sérült emberek tehetségének különféle megnyilvánulásait. Ezért felhívást intéztünk a helyi általános és középiskolák felé, akik örömmel csatlakoztak a mai nap programjához.”- mondta el a Kisréti Otthon vezetője.

A megnyitó után Dr. Jeney Gábor atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Délalföldi régiójának régióvezetője, Bedő Tamás Csongrád város polgármestere és Dr Hurtony Alexandra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Délalföldi régiójának regionális szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket és vendégeket. Az előadások nemcsak változatosak, hanem megindítóak és elképesztőek voltak. Hihetetlen mennyi energiával és önfegyelemmel bírnak a sérült emberek és az a szakmai stáb akik őket segítik. A délelőtt folyamán a zene a tánc, az ének a vers a paródia számos formáját mutatták be a résztvevők, és egy nagyon különleges, úgynevezett kontakttáncot is láthatott a közönség. Az értékelést követően a házigazdák ebéddel várták a szereplőket, majd a Jaffa Trió szórakoztatta a jelenlévőket, akiket egy percig sem kellett invitálni egy jó buli erejéig. A rendezvény jövőre folytatódik, ami mindenképpen példaértékű és köszönet illet minden szervezőt és résztvevőt. A rendezvény alatt Tót Edit jelnyelvi tolmács segítette a hallássérült emberek számára a könnyebb megértést.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádon, az Új Esélyben rendszeressé váltak a lelki alkalmak

cs3_szerk2

Nem jutott messzire a Csongrádról lopott kocsival a tolvaj

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Szüreti hétvége és káposztafőző verseny Csongrádon 

kissferenc

16.754 MÉTERES REKORDDAL ZÁRULT AZ IDEI CSONGRÁDI RÁDIÓS TALÁLKOZÓ

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Elismerések átadása Csongrádon

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5

Vedd észre, ha valaki segítséget kér – ha ismered a kézjelzést életet menthetsz

cs3_szerk5