Szentes

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

Igazi 21. századi körülmények között tudják fogadni a tanulókat a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikumban és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumban, ugyanis szerdán átadták az intézmények Digitális Közösségi Alkotóműhelyeit. 

„Ez a Digitális Közösségi Alkotóműhely az élményszerű pályaorientáció, tehetséggondozás színtere, ahol olyan foglalkozásokat tervezünk általános iskolás és középiskolás diákoknak, akik a kreativitásukat megélhetik, kibontakoztathatják” – foglalta össze az alkotóműhelyek célját Kincses Tímea.

A HSZC főigazgatója kifejtette, hogy a műhelyvezető koordinálásával, tanórai keretek között vagy tanórán kívül, szakkör, vagy akár majd a nyári táborok részeseként tudnak játékos formában, élményszerűen alkotni a fiatalok.

„A pályaorientáció egy soha véget nem érő történet, és évről évre egy újabb generáció, újabb korosztály képviseletében szólítjuk meg a pályaválasztás előtt álló diákokat. Ennek egyik lehetősége ebben a tanévben, hogy Szentesen is megnyitjuk az alkotóműhelyeket” – mondta el a főigazgató, aki hozzátette, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központtal együttműködésben lehetővé teszik, hogy az általános iskolás diákok is kihasználják ezt az új lehetőséget.

Ambrus Norbert, a HSZC kancellárja arról beszélt, hogy a Pollákban 36 millió forintos, a Zsoldosban pedig 55 millió forintos beruházást valósítottak meg. Kifejtette, hogy mind a két intézményben egy kifejezetten rossz állapotban lévő termet újítottak fel teljes mértékben, így mostantól a diákok megfelelő körülmények között tudják használni többek között a 3D nyomtatókat, lézervágókat, tervezőket és a különböző technikai eszközöket. 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ingyenes Bachata bemutató táncórára várnak Szentesen

cs3_szerk2

Miért nem adja át a város a Kurca-parti sétányt?

cs3_szerk2

Megnyílt a DélKerTÉSZ első mintaboltja, a Lecsó Liget Szentesen

cs3_szerk2

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

A szentesi katonák is segítenek az árvízvédelemben

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2