Csongrád

Kezdetét vette Csongrádon a 26. Borfesztivál

Rég nem látott érdeklődéssel vette kezdetét a hagyományos Csongrádi Borfesztivál, amely 4 napon keresztül várja a látogatókat. 

A nagyszabású esemény megnyitó ünnepségét követően a Szent Vince Borrend felvonulása következett, a Csongrádi Fúvószenekar kíséretében. Az eseményt Gyovai Gáspár alpolgármester nyitotta meg a jelenlegi borlovagok kíséretében. 

A szokásoktól eltérően az idei évben nem avattak új borlovagot.  Az augusztus végi borkóstolón, öt helyi termelő is jelen volt, illetve nyolc faházban pedig az ország legismertebb borvidékei is képviseltetik magukat, amelyhez színes ízvilág társul a gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. 

A 4 napos eseménysorozat alatt több neves előadó is Csongrádon koncertezik, mint a Magna Cum Laude, akik az első napon fergeteges bulit csaptak. Őket követi, Varga Miklós, Paulina, a Balkán Fanatik, Bangó Margit, és nem utolsó sorban az Anna And The Barbies. A kísérő programok egyik népszerű eleme a Felnőtt Megőrző, amely idén is változatos időtöltést kínál és teltházzal indított szombaton. Emellett, ásványbörze a gyermekeknek vidámpark, kézműves vásár és veterán motorok színesítik a nyár végi eseménysorozatot. 

A 44. Csongrádi Napokat szintén a hagyományokhoz híven az Alföld Néptáncegyüttes zárja. augusztus 20-án, 19.00 órakor. Az esemény ideje alatt A Mozi Menza előtti teljes parkoló lezárására kell számítani, míg a Kossuth tér József Attila utcától az Iskola utcáig tartó szakaszon is teljes lezárás van érvényben augusztus 21.én szerdáig. A parkolási rend is megváltozik ezen időszakban az említett szakaszon és a becsatlakozó utcákban.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádon, az Új Esélyben rendszeressé váltak a lelki alkalmak

cs3_szerk2

“Got talent” tehetségkutató Csongrádon

cs3_szerk2

Nem jutott messzire a Csongrádról lopott kocsival a tolvaj

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Szüreti hétvége és káposztafőző verseny Csongrádon 

kissferenc

16.754 MÉTERES REKORDDAL ZÁRULT AZ IDEI CSONGRÁDI RÁDIÓS TALÁLKOZÓ

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Elismerések átadása Csongrádon

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5