Belföld

Orbán Viktor: Európa a tűzzel játszik, a béke és a háború határmezsgyéjén egyensúlyoz

Európa a tűzzel játszik, a béke és a háború határmezsgyéjén egyensúlyoz – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta, két éve tart az ukrajnai háború, két éve okoskodnak az európai vezetők stratégiáról, szankciókról; napról napra sodródnak, és nem a háborútól a béke felé, hanem a béke felől a háborúba irányába. Ez rendkívül veszélyes és aggódom Európa jövőjéért – közölte.

A délszláv háborút felidézve azt mondta, vannak személyes élményei arról, milyen az, “amikor a háború szele elsüvít az ember füle mellett”, ilyenkor észnél kell lenni és ezért nem csatlakozik azokhoz a nyilatkozatokhoz, amelyek úgy beszélnek a háborúról, mint “egy délutáni teapartiról”.

Elmondta, Magyarországot kétszer kényszerítették bele olyan háborúba, amely tragikusan pecsételte meg az ország jövőjét. Mi nem akartunk részt venni az első és a második világháborúban sem, mindkettőbe belekényszerítettek minket és a végén azok között voltunk, akik a legmagasabb árat fizették ezért – fogalmazott.

Orbán Viktor kijelentette: a kormány nem fogja hagyni, hogy Magyarországot harmadszor is belekényszerítsék egy olyan háborúba, amelynek végén a magyarok “isszák meg a háború levét”, és súlyos veszteségeket szenvednek. Ki fogunk tartani a békepárti álláspont mellett – rögzítette.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kémleld az eget Szegeden!

kissferenc

Januárban ismét nyugdíjemelés lesz

kissferenc

Pölöskei Gáborné: egyre több fiatal választja a megújult szakképzést

kissferenc

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

kissferenc

Szeptember első hetében is kitart a kánikula

kissferenc

A világ legjelentősebb 200 földtani örökségi helyszíne közé választották a Bakony-Balaton-felvidék egykori vulkáni mezőjét

kissferenc

Szobori búcsú az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – igazi értékteremtő családi nap 

cs3_szerk5

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Koncz Zsófia: a kormány igyekszik minél inkább segíteni a családoknak az iskolakezdéshez

cs3_szerk5