Szentes

Hamarosan bemutatják a szentesi Szőke András filmjét

Brigádnapló címmel jelenik meg februárban Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, színész új filmje.

Az 1970 és 1989 között játszódó film Szentes városának több egységből álló Petőfi Vendéglátó Komplexumával ismerteti meg a nézőket, azon belül is egy cukrász üzem lelkes és kreatív dolgozóival, akiknek naplóbejegyzései repítik vissza a nézőt 54 évvel korábbra, a szocializmus utolsó évtizedeibe – olvasható az alkotók közleményében.

Mint írják, a múltidézés azonban inkább eszköz semmint nosztalgia, segítségével aktuális példahelyzetek ismerhetők meg, amelyet a rendezőre oly jellemző szatirikus hang tesz kacagtatóvá és mélyen átérezhetővé.

Maga a napló valóságos, a különleges, kézzel hímzett borítójú, kortörténeti dokumentumot egy egykori dolgozó őrizte meg. A Petőfi brigád 1970-től íródott naplóját olvasva megelevenedik és beszippant a retró hangulattal fűszerezett közösségi élet – írják a közleményben.

A naplóból megismerhetők a dolgos hétköznapok éppúgy, mint az ünnepek és kiemelt események, amelyeknek központi szervező eleme a Petőfi Vendéglátó Komplexum különböző egységei között zajló versengés.

“Azonnal megihletett a napló és tudtam, hogy felhasználásával olyan filmet készíthetünk, mely nemcsak hitelesen ábrázolja az akkori életet, hanem segít rávilágítani, fókuszba helyezni a kis közösségek hatalmas összetartó erejét is” – idézik a közleményben Szőke Andrást.

A Brigádnapló című alkotás gyártója a Palio Sztár Kft., rendezője Szőke András, operatőre Bán-Horváth Attila. A filmben Szőke András mellett többek között Reviczky Gábor, Szarvas József, Györgyi Anna, Fábry Sándor, Badár Sándor, Gáspár Tibor, Zelei Gábor, Vida Péter, Kautzky Armand és Bede Róbert játszik.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Vörös Viktor a Szentesi Vízilabda Klub új elnöke – remélhetőleg befejeződnek a klub elleni külső támadások!

cs3_szerk5

Átadás-átvétel a Tóth József Színház és Vigadóban: 3 év alatt 76. 571 fő látogató, viszont 2 év után is penészes a fal, amiről az önkormányzat tudott (fotókkal)

cs3_szerk5

Közleményt adott ki az SZTE: a fül-orr-gégészeti ellátás nem szűnt meg Szentesen 

cs3_szerk5

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban 🍅🫑 a héten még lehet jelentkezni!

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5

Balesetveszélyes részek vannak a Szentesi Üdülőközpontban 

cs3_szerk5

Vedd észre, ha valaki segítséget kér – ha ismered a kézjelzést életet menthetsz

cs3_szerk5