Belföld

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

A vidéken élők életminőségének javítása mellett a térség gazdasági fejlődését is szolgálják a külterületi útfejlesztések, a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára.

Farkas Sándor a kormány egyik legfontosabb feladataként jelölte meg a vidék Magyarországának felzárkóztatását, a vidéken élők életminőségének javítását, a vidéki munkahelyek megteremtését és megtartását, amelynek egyik eredménye ez az útfejlesztés is.

Az államtitkár emlékeztetett: Magyarországon a Vidékfejlesztési Program segítségével az elmúlt években mintegy 1700 pályázó számára ítéltek meg 172 milliárd forintnyi támogatást, amelyből 2500 kilométer külterületi földutat, illetve szilárdburkolatú utat építettek ki, újítottak fel, mindez hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az ott élő emberek életminőségének javításához. Közölte: az országos úthálózat-fejlesztés mellett, azokhoz szorosan kapcsolódva kiemelten fontos a települési úthálózat fejlesztése is. Hiszen hazánkban a helyi önkormányzatok kezelésében levő külterületi úthálózat minősége jelentősen elmarad az uniós átlagtól – tette hozzá. A vidéki térségek külterületi útjainak egy része kiépítetlen földút, ami megnehezíti az ott élők elérhetőségét és közlekedési lehetőségeit. Az itt működő gyárak, feldolgozó üzemek, gazdaságok üzemeltetői, munkavállalói és beszállítói számára elengedhetetlen az oda vezető útszakaszokon a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása.

Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását. Így a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó szakaszában is lehetőség lesz a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítására, a földrajzi mobilitás elősegítése – fűzte hozzá Farkas Sándor.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Varga Mihály: intenzív fejlődés szakaszába lép a gazdaság

Szabó Viktor

Orbán Viktor: fontos, hogy Magyarország békepárti egységet mutasson

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Bizakodunk Robert Fico felépülésében, de most egyedül kell küzdenünk a békéért

Szabó Viktor

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon

Szabó Viktor

„Mozgás receptre” program indul Magyarországon

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: az európai választás meghatározó abból a szempontból, hogy békében vagy háborúban fogunk-e élni

Szabó Viktor

Magyarország maradjon a béke szigete! Békemenet lesz  június 1-jén!

Szabó Viktor

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Magyarország minden nyomásgyakorlás ellenére ki fog maradni a NATO őrült akciójából

Szabó Viktor