Szentes

Meggyilkolták a szentesi rendőrkapitányt, most új infók látnak napvilágot!

Lakos Józsefet 1946. március 7-én a kommunista R-gárda tagjai lőtték le a városi kórházban. Egy volt besúgó gyilkoltatta meg Szentes egykori rendőrfőnökét, hogy eltüntesse sötét múltja nyomait.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában lévő dokumentumokból világosan kitűnik, hogy a gyilkosságot az egykori kommunista képviselő és párttitkár, Dadi Imre parancsára hajtották végre. Egy szürreális történet a Dél-Alföldről, amely jól tükrözi az egykori kommunista Magyarország működését – foglalja össze az Index, hogy mi vár a hallgatóságra december 17-én, a Koszta József Múzeumban.

A szentesi Lakos-gyilkosság egy igazi politikai krimi, amelyből megérthető a Rákosi- és a Kádár-korszak természete és működése. Akárcsak Bacsó Péter A tanúcímű filmjében , itt is vannak rendőrspiclik, jugoszláv ügynökök, börtönrácsok, száműzetés, valamint politikai kitüntetés: nagypolitika és kisemberek egy ótvaros színpadon.

A gyilkosságról friss információkat tárnak az érdeklődők elé, december 7-én, a Koszta József Múzeumban. A kerekasztal beszélgetésre mindenkit szeretettel várnak! Az est moderátora Kunstár Csaba, az Index újságírója lesz.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor

Közel egy éven keresztül, többször lopott Szentesen egy 32 éves férfi

Szabó Viktor

Mellbedobással erősítene a Demokratikus Koalíció Csongrád-Csanádban

Szabó Viktor

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor