Szentes

Dobogókőn kirándultak a Zsoldos diákjai

Óriási gyalogtúra a Rám-szakadékban, zsúfolt buszjáratok, tábortűz, és dézsafürdő. Ezek jellemezték a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum 12. G . osztályának kirándulását, melyről Gyergyai-Szabó Mariann osztályfőnök írt összegzést. Mutatjuk, milyen volt a túra!

„Június 12-én osztálykirándulásra indult a 12.g. Úticélként Dobogókőt jelöltük meg. Úgy terveztük, hogy többszöri átszállás után, dél előtt nem sokkal érünk a szállásra. A Pomázról induló busz azonban egyszer csak füstölni kezdett alattunk a kanyargós hegyi utakon. A zsúfolt menetrendszerinti járaton igyekeztünk megnyugtatni megrémült, alsó tagozatos útitársainkat. Ez nem is volt olyan egyszerű. Lekászálódtunk a buszról, tanakodtunk, hogy várjunk-e mentesítő járatra. Végül úgy döntöttünk, gyalog tesszük meg a szállásig a három kilométeres utat. Ragyogó napsütésben, bizakodva indultunk tovább a kövesúton, az első néhány száz méter után azonban alábbhagyott a lelkesedés. A méretes csomagok igencsak elhúzták a karunkat, a vállunkat, mire megérkeztünk a szállásra, és elfoglaltuk a jurtáinkat.

Némi pihenő és felfrissülés után a közeli Zsivány sziklákhoz tettünk egy két órás sétát. A vacsorára kapott paprikás krumpli – helyi nevén a dobogókői pörkölt – után a tábortűz köré gyűltünk, és szalonnát sütöttünk. A bátrabbak fürdődézsát béreltek, és ott pihenték ki az út fáradalmait. Amikor ránk sötétedett, éjszakai sétára indultunk. A közeli kilátóból a Duna menti települések fényei tűntek fel a sötétben.

Másnap szendviccsel és teával kezdtük a napot, majd Esztergomba buszoztunk, ahol átszálltunk a Dömösbe tartó járatra. Igaz, hogy egy megállóval hamarabb szálltunk le, mint kellett volna, de ez nem okozott problémát. A piros-sárga-kék turistajelzésen elindultunk a Rám-szakadékhoz. Több diák bakancslistáján is szerepelt ez a túra. Ők elszántan tették egymás után a lábukat a saras lépcsőfokokon, mások – komfortzónájukból kilépve – feszegették a határaikat. A Rám-szakadéktól gyalog indultunk vissza Dobogókőre. Leizzadva, elcsigázva küzdöttük le az utolsó kilométereket a hegyen. Szívesen tettünk volna hosszabb pihenőket, az idő azonban szorított minket, hogy le ne késsük a Pomázra induló buszt. Végül minden csatlakozást sikerült elérnünk. A kirándulás második napján összesen hét különböző járművön utaztunk. A Nyugati pályaudvarra érkezve a legközelebbi gyorsétterem felé vettük az irányt. A jó levegő és a kilenc kilométeres túra meghozta az étvágyunkat. Este fáradtan, de élményekkel gazdagodva értünk haza.

Az osztály ezúton is szeretné megköszönni Madácsy Ágota tanárnőnek a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítségét!

Gyergyai-Szabó Mariann
osztályfőnök”



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor

Közel egy éven keresztül, többször lopott Szentesen egy 32 éves férfi

Szabó Viktor

Mellbedobással erősítene a Demokratikus Koalíció Csongrád-Csanádban

Szabó Viktor

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor