Csongrád

Megvalósult a csomagoló részleg fejlesztés a csongrádi Hun-Pet Kft.-nél

A Hun-Pet Kft. a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírás keretében 30,93 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatást a Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében nyerte el.

Sajtóközlemény:

A Széchenyi Terv Plusz pályázat keretében beszerzésre került egy CD-1-14/CC-11 típusú kombinált Higiénizáló csíramentesítő szárító és visszahűtő berendezés, mellyel a társaság a csomagolás részlegét tudja fejleszteni és egy új ágazatban tud megjelenni. A fejlesztés eredményeként további árbevétel növekedés érhető el és alkalmazotti létszámbővítés valósulhat meg. A beruházásnak köszönhetően olyan új piacokon jelenhet meg a vállalat, ahol fontos a magas hőkezelt csíramentesített csomagolás. A gép feladata a Hun-Pet Kft.–hez beérkező magok, magkeverékek csomagolását megelőző higiénizálás és csíramentesítés a szárítás, hőkezelés, illetve környezeti hőmérsékletre történő visszahűtés által. A magkeverékek hőmérséklete és nedvességtartalma a kisállatok egészségének megőrzése szempontjából kulcsfontosságú tényező. A modern berendezéssel a tervek szerint a madár és rágcsálóeleség (hajdina, köles, kanárimag, ujjasmuhar, szójabab, földimogyoró, korpa, lenmag, repcemag, napraforgómag, olaj tartalmú gyümölcs és olajos magok, karórépa, marharépa, takarmányrépa, cirokmag..stb) megfelelő csomagolását fogják megvalósítani. Ezzel a technológiával jelentős piaci előnyhöz juthatnak azok a cégek, akik fontosnak tartják termékeik minőségét, megbízhatóságát és vevőik elégedettséget.

A cég ügyvezetője a pályázat keretein belül részt vett egy 100 órás Vállalati pénzügyi tanácsadáson. A tanácsadó céggel együttműködve kialakították a rövid, és hosszú távú pénzügyi terveket, valamint lefektették a stratégiai tervezés és gondolkodási mód alapjait. Ezen felül egy 16 órás középfokú vállalati innovációs folyamatmenedzser képzésen is részt vett, mely további segítséget nyújtott számára a mindennapi folyamatok során.

A pályázatban szereplő 7,280 kWp napelem rendszer kiépítése és üzembe helyezése is megvalósult, mely a vállalat önköltségeinek csökkentése és a környezeti fenntarthatóság megőrzése érdekében történt.

A projektről bővebb információt a www.hun-pet.hu oldalon olvashatnak.

További információ:

Ruszkai László

+36 70 779 8287

hunpetkft@gmail.com



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor