Szentes

Megújult a Szentesi Pollák Antal Technikum közösségi tere

Szerdán ünnepélyesen átadták a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum felújított auláját.

A szakképzés képes biztosítani a fejlődő magyar gazdaság számára szükséges minőségi munkaerőt – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkár az átadón.

    Pölöskei Gáborné a Pollák Antal Technikum felújított közösségi terének ünnepélyes átadásán emlékeztetett arra, hogy a szakképzés tartalmi, módszertani és környezeti megújítása 2019-ben kezdődött el. A 2020-ban elfogadott szakképzési törvény és a kormányzati támogatás lehetőséget ad arra, hogy az eredmények csak a terület szereplőin múljanak. A Pollák Antal Technikum felújítása bizonyítja, hogy a szakképzési centrumok jó gazdái az iskoláknak. A beruházás ugyanis nem állami vagy pályázati támogatásból jöhetett létre, hanem a szakképzési centrum jó gazdálkodása tette azt lehetővé – közölte.
    A helyettes államtitkár a helyi gazdasági szereplők és az intézmények összefogásának fontosságát hangsúlyozva kifejtette, a kamarák a vállalkozások igényeit összegyűjtve lehetővé teszik, hogy a képzések a munkaerőpiaci kereslethez igazodjanak. Az iskolák és az oktatók pedig nyitottak ezekre a változásokra – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné.
    Az átalakítás egyik célja volt, hogy vonzóbbá váljon a szakképzés. Évekkel ezelőtt senki sem gondolta, hogy a szakképzésben túljelentkezés lehet, s lesznek olyan intézmények, ahova tízszer többen jelentkeznek, mint amennyi diákot fogadni tudnak – mondta a helyettes államtitkár.


    A Pollák Antal Technikumban látványos és országos szinten is elismert munka folyik, az elektronikai és informatikai képzés a magyar gazdaság számára elengedhetetlen – emelte ki.
    Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) főigazgatója elmondta, a felújítás során olyan “meglepő” belsőépítészeti és világítástechnikai megoldásokat alkalmaztak, amelyek tükrözik az iskolában oktatott informatika, elektrotechnika és távközlés világát. A korszerűen felszerelt iskolai környezet az intézménybe belépő, pályaválasztás előtt álló fiatalok számára is vonzó lehet – tette hozzá.
    Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja kifejtette, céljuk, hogy a centrum iskolái öt-tíz éven belül kívül-belül megújult formában fogadják a diákokat.
    Az 1963-ban épült szentesi iskolában korábban nem volt közösségi tér. A több mint 160 négyzetméteres új aulát egy iroda és egy terem, valamint a folyosó összenyitásával alakították ki, a helyiség új burkolatot, álmennyezetet kapott és a vizesblokkokat is felújították.
    A beruházás kivitelezője a hódmezővásárhelyi Hajdú-Fest Bau Kft. volt, a felújítás 118 millió forintba került és további 4 millió forintot fordítottak eszközbeszerzésre.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Ünnepélyes ezredsorakozót tartottak Szentesen + FOTÓK + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Életeket mentett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Eltűnés miatt keresnek egy szentesi fiatalt

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi házból lopott egy csongrádi férfi

Szabó Viktor

Nem a tévedésből címlapokra került bírósági végrehajtót gyilkolták meg Szentesen!

Szabó Viktor