Csongrád

Szeptember 10-ig lehet jelölni Csongrádon a helyi kitüntető díjakra

Szeptember 10-ig lehet jelölni Csongrádon a Csongrád Város Díszpolgára, a PRO URBE – Csongrád és a Város Közösségéért Díjakra.

Csongrád Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. évben az október 23-ai ünnepi ülésen az alábbi kitüntetések átadását tervezi:

– „Csongrád Város Díszpolgára” cím adományozható az arra érdemesnek tartott személynek, aki valamely téren jelentős, kiemelkedő munkájával, vagy életművével a városban, országosan vagy nemzetközi viszonylatban elismerést szerzett, és ezzel hozzájárult Csongrád város jó hírnevének öregbítéséhez.

„PRO URBE – Csongrád” kitüntetésben részesíthetők a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett személyek, szervezetek, közösségek, akik (amelyek) a városért kifejtett tevékenységükkel, alkotásaikkal kiemelkedően hasznos munkát végeztek, s ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

„Város Közösségéért Díj” adományozható azon köztiszteletnek örvendő személyeknek, szervezeteknek, közösségeknek, őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, gazdasági társaságoknak, egyéb vállalkozási formákban működőknek, akik/amelyek az élet számos területének egyikén (például: elsősorban közszféra, gazdaság, környezetvédelem, kultúra, közművelődés) olyan kimagasló, példaértékű munkát folytatnak/folytattak, mellyel jelentős mértékben hozzájárulnak/hozzájárultak a szűkebb közösségük, illetve a lakosok életminőségének növeléséhez.

A kitüntetések odaítélésére a határidőre beérkezett javaslatok alapján, eseti bizottság tesz indítványt a Képviselő-testületnek.

A kitüntetésre méltónak tartott személyre vagy közösségre bárki írásban elektronikus (aláírással szkennelve), vagy papíralapú formában részletes indoklással ellátott javaslatot tehet, melyet

2020. szeptember 10-ig

a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodájához (Csongrád, Kossuth tér 7.), vagy a csongrad@csongrad.hu, illetve a cstitkarsag@csongrad.hue-mail címek valamelyikére szíveskedjen eljuttatni.

Az előző években tett kitüntetési javaslatok csak abban az esetben vehetők figyelembe, ha a javaslattevő vagy más, ugyanazon személy, közösség, szervezet elismerését ismét javasolja.

A teljes felhívást Csongrád város honlapján olvashatják el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor