Szentes

Csónakból gyaloghíd

A „KD-84” könnyű deszantátkelő készlet telepítését és használatát gyakorolták a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái az alakulat vízi gyakorlóterén, a Tiszánál – számolt be a honvedelem.hu.

A szentesi műszaki ezred búvárbázisán szolgáló szakemberek többségénék ismerős feladatköröket tartogatott a tanfolyam, de vannak az alegységnél olyan katonák is, akik most találkoztak először a pontonhídra megszólalásig hasonlító eszközzel és a telepítés folyamatával. Az ismeretmegújító foglalkozáson a búvárbázis katonái előbb a teherautókról történő vízberakást gyakorolták, majd – láthatóan jól összeszokott csapatként –  pillanatok alatt sorba rendezték a KD-84-es készleteket alkotó csónakokat.

A rögzítést követően megtörtént a csónakmotorok felszerelése is, amellyel immár kormányozhatóvá vált a csónakok alkotta gyaloghíd.

Gazsi Tamás őrmester, műszaki felderítő búvár, egyben a tanfolyam vezetője elmondta a portálnak: a könnyű deszantátkelő készletekkel összesen nyolc méternyi folyószélesség hidalható át biztonságosan. Terhelését tekintve az összekapcsolt munkacsónakok méterenként kétszáz kilogrammnyi súlyt bírnak el. Akár tizenhat felhasználási módja is létezik, ezek közül a legjellemzőbb a gyaloghíd, valamint a búvárok számára kialakítható búvárkomp, amelynek fedélzetéről indíthatók és irányíthatók a merülések.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a választás tétje, hogy lesz-e valós gazdaságpolitika Szentesen

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor