Csongrád Sport

A csongrádi Bús József hajtja az ország egyik legjobb CII-es póni fogatát

Egy pónivásárlással kezdődött Bús József sikertörténete, ma pedig már elmondhatja magáról, hogy az ország legjobbjai közé tartozik. A csongrádi hajtóval beszélgettünk, aki a pónikről, versenyekról, sikereiről mesélt.  

Bús József eredetileg csak kedvtelésből vette meg az első pónit. Ki tudna ellenállni ezeknek az igazán kedves és aranyos pici lovaknak?! Így volt ezzel a csongrádi fogathajtó is, aki újabb lovat vásárolt, így már a kettes fogathajtáshoz minden feltétel adott volt. Az első versenyére a barátja Sági József nevezte be, amiről valljuk be őszintén, a csongrádi hajtó igencsak keveset tudott, de ez is elég volt ahhoz, hogy dobogós helyet szerezzen. Így indult el az a sikerszéria, ami az ország legjobb CII-es póni fogathajtójává tette.

„Az első verseny nagyon érdekes volt, szinte semmit sem tudtam milyen elvárások és akadályok vannak, amelyekre fel kell készülnünk, hogy egyeltalán milyen a talaj a pálya nehézsége Belevágtunk, meg is nyertem és a soron következő versenyeken is mindig dobogós voltam. Egyre felkészültebbek voltunk és szépen kialakult a csapatunk. Ma már 6 lóval versenyzünk, több hajtóval, és természetesen a lovainknak megfelelő egyedi készítésű kocsink van. A lovak nagyon hálásak és bármilyen furcsa, a pónik is imádnak versenyezni, mi pedig őket imádjuk”- mondta el a bajnok hajtó. 

2019-ben a Pincehelyen megrendezett országos versenyen CAN II Póni kettes fogathajtó versenyen I. helyezést ért el, ezzel Bús József lett az ország legjobb hajtója ebben a kategóriában. A köztes években folyamatosan eredményesen versenyzett. 2024-ben ismét megrendezésre került Tolna Mözsön október elején az országos döntő, amelyre Bús József és csapata, mint korábbi bajnok érkezett meg a cél pedig nem más volt, mint a bajnoki cím megszerzése.

„27 fogat nevezett be, ahol egy nagyon nehéz és erősen sáros pályán kellett versenyeznünk. A 2 futam alapján az összevetésben, -ahová a legjobb pontszámokkal, lehet bekerülni- alapidőm belül hajtottam, de itt sajnos 2 labdahibát vétettünk, ami a bronzéremre volt elég. Csapatban a második helyezést sikerült megszerezni idén. Bár az első hely megszerzése nem sikerült, de ennek az eredménynek is nagyon örülünk és boldogok vagyunk, hogy mindig sikerül dobogós helyezést elérni. Nagyon jó egységet alkotunk, és olyan lovaink vannak, akikkel öröm versenyezni. Nagy az összhang és az egymás iránti bizalom, amely úgy gondolom alapja annak, hogy eredményesek tudjunk lenni évről-évre.”

Ennek az évnek még nincs vége de a 2023-as évben több mint 20 versenyen indult el, amelyeken kivétel nélkül az első helyezést szerezte meg. Az országos versenyen most 1 fogattal vettek részt, ahol pónik a kedvenc csemegéjüket is megkaphatták a végén. Zénó akit csak Csöpiként ismernek és Baba akinek a hivatalos neve Barbara ebben az évben is eredményesek voltak. Folyamatos a felkészülés, hiszen jövőre is megrendezik ezt a rangos versenyt, ahol a csongrádiak bajnoka újra ott lesz.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szegeden tart előadást a csongrádi természetfotós

cs3_szerk2

Remekeltek a szentesi Four Diamonds Sportegyesület úszói Vásárhelyen

cs3_szerk2

Egy 19 éves férfi ellopott egy traktort Csongrádon, de visszavitte, mert nem tudta eladni

cs3_szerk2

Ugrai Panna az M2 Petőfi TV-ben – vasárnapig még segíthetünk a mindszenti úszónak!

cs3_szerk2

Nyári pihenő után éremeső a Szentes Városi Úszó Clubnál

cs3_szerk2

Csengelén támadnak az indonézek! – szúrta ki a Trollfoci 

cs3_szerk2

Szerdától megindulhat a forgalom a csongrádi pontonhídon

cs3_szerk2

5,3 milliárd forintból újul meg a villamosenergia-hálózat Csongrád és Szentes között

cs3_szerk2

Új fejlesztések indulnak Csongrádon

cs3_szerk2