Mindszent Sport

Elindult a közönségszavazás a Highlights of Hungary idei jelöltjeire, egy mindszenti sportoló is versenyben van

Október 1-től szavazhat a közönség arra, hogy a 25 jelölt közül melyik három kapja a kiemelkedő magyar teljesítményekért járó Highlights of Hungary díjat és az ezzel járó 2-2 millió forintos pénzjutalmat. A jelöltek között van a mindszenti Ugrai Panna is, aki a párizsi olimpián 6. helyen végzett a 4×200 méteres női gyorsváltóval.

Szavazni október 20-ig lehet a highlightsofhungary.hu oldalon, ahol a nagyköveti ajánlások mellett a jelölteket bemutató kisfilmek is megtekinthetők. Ebben az évben Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Borbás Marcsi televíziós műsorvezető-szerkesztő, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Lackfi János költő és T. Danny énekes jelöltjei között szerepel zenész, orvos, pék, tanár, szülőket segítő applikáció és hagyományőrző szálláshely is.

A Highlights of Hungary 2013 óta minden évben azokat a személyeket és közösségeket kutatja fel, akik a maguk területén kiemelkedőt, példaértékűt alkottak. “Célja, hogy a tehetség, szorgalom és a bátorság ötvözeteként létrejövő magyar történeteket megtalálja, széles körben megismertesse, és példáik révén inspiráljon alkotói cselekvésre.”

Idén Ugrai Pannára is lehet szavazni, akinek a bemutatkozó kisfilmjét alább tudjátok megnézni:

Ugrai Panna Mindszentről jutott a legnagyobb úszók közé, mindössze 19 éves korára. A Hód Úszó SE versenyzője a 4 x 200 méteres női gyorsváltó tagjaként a hatodik helyet kaparintotta meg a párizsi olimpián – miután az Európa-bajnokságon begyűjtött 2 aranyat és 2 ezüstöt.
A fiatal lány klasszikus csupa szív-csupa mosoly versenyző. Bármi is történjék az életében, a családjában, az iskolában, az uszodában csak az úszás van, csak az edzés, az adott feladat – amikor pedig kijön a vízből, már az edzés előtti problémák is már sokkal kisebbnek tűnnek.

„Elértem az életem nagy célját” – mesélte a fiatal úszólány a párizsi olimpia kapcsán. „Olimpiai medencében úsztam. […] Most, hogy ez összejött, csak a pozitív oldalát látom mindennek.” Mindszenten is így látták: amikor az olimpikonjuk hazatért, „szinte az összes mindszenti ott állt [a házuk előtt], a tűzoltóktól kezdve mindenki”. „Elmondhatatlanul nagy öröm volt nekem […] ott szembesülni élőben, hogy mennyi ember van, aki szeret és támogat.”

Legnagyobb példaképe Hosszú Katinka, no nem az eredményei miatt, hanem azért, mert a mélyből küzdötte fel magát, onnan ért fel a csúcsra – Ugrai pedig úgy érzi, ő is megküzdötte már a maga harcát, amikor a kisvárosából kikerült az olimpiára.
Az úszás mellett életeket ment – csak egy kicsit másképp: igyekszik a vízi életmentést, mint sportágat és technikákat népszerűsíteni mindenhol. Szép eredményeket ért el nemzetközi versenyeken ebben a sportágban is, célja, hogy minél nagyobb figyelmet kapjon a vízi életmentés hazánkban is.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási blama a mindszenti alakuló ülésen, a polgármester szerint rosszabb a képviselő-testület, mint az előző + VIDEÓ!

cs3_szerk2

A szentesi vízilabdázó ikrek együtt nyertek vb-bronzérmet

cs3_szerk2

Változott a mindszenti komp menetrendje! 

cs3_szerk2

Busszal menekült egy szentesi férfi, miután több mindszenti ingatlant is kirabolt

cs3_szerk2

Börtön elől bujkált a mindszenti férfi, de a rendőrök eszén nem járt túl

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2

Vörös Viktor a Szentesi Vízilabda Klub új elnöke – remélhetőleg befejeződnek a klub elleni külső támadások!

cs3_szerk5

39 magyar versenyző a párizsi paralimpián – Hajrá magyarok!

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5