Sport Szentes

Vörös Viktor a Szentesi Vízilabda Klub új elnöke – remélhetőleg befejeződnek a klub elleni külső támadások!

Új elnöke van az 1934 óta fennálló Szentesi Vízilabda Klubnak. Vörös Viktor ismert sportoló; junior világ és Európa-bajnok, háromszoros  Magyar bajnok és háromszoros ezüstérmes OB1-es játékos, Magyar Kupa győztes. Hazai pályáról, mondhatni a medencéből vette át a szentesi klub irányítását.

Viktor itthon kezdte pályafutását, majd nyolc éven keresztül az Újpest TE játékosa volt, később a Vasas centere. Eleget tett Kemény Dénes szövetségi kapitány felkérésének is; egy egész nyáron együtt edzhetett az augusztusban olimpiai bajnoki címet nyert válogatott kerettel. 

Sikere és tapasztalata vitathatatlan, úgy mint népszerűsége is a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában. 

A klub ellen már több, mint egy éve politikai lejárató kampány folyik, zavarva az edzéseket, lejáratva az edzőket, országosan rombolva a több évtizedes szentesi vízilabda hírnevét. A közösségi oldalakon gyalázzák a klub edzőit és játékosait, kicsit sem tisztelve az évek és évtizedek óta a helyi vízilabda elkötelezett képviselőit. Ugyanaz a személy irányítja mindezt, aki a polgármestert támogató kampány oszlopos tagja volt és több közintézmény ellen folytat lejárató kampányt.

Sokan remélik a szentesi uszodában, hogy az új elnök személyét végre tiszteletben tartják és befejezik a Kurca parti közösség szétverését. 

Vörös Viktornak igazi kihívás ez a feladat, de büszke almamáterére, érzelmileg kötődik és mindent megtesz azért, hogy legjobb tudásával erősítse a VK-t.

  • Mit jelent számodra a Szentes Vízilabda Klub?
  • 1996-ban jöttem le először öcsémmel az usziba Benedek Tibi bácsihoz. Majd jöttem másnap és harmadnap is. Ebből 27 év lett. Ma már nem a medencében, de szerencsére folytatódik ez az út. 
  • Milyen érzésekkel kezdted meg vezetői munkádat?
  • A legfontosabb, hogy béke és rend legyen. Remélem és bízom abban, hogy a személyemet elfogadja a közösség. Sajnos az anyagi helyzetünk nehéz, sok a teendő. De úgy gondolom, hogy sikerül kiutat találni a jelenlegi helyzetből. Látok egy kis fényt az alagút végén. A büdzsét most kezdem átlátni, ezt tudatosan át kell gondolni a jövőben. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a klub oda kerüljön, ahová való: Szentes örökös része és fellegvára legyen a magyar vízilabdának!
  • Hogy áll az utánpótlás?
  • Sajnos nehéz helyzetben van. Két hét múlva lesz az osztályozó Fehérváron, visszakerülhetünk a felső házba. Az én meglátásom szerint erre nagy esély van. Hiszek a gyerekek és az edzők erejében és elhivatottságában és a szülők támogatásában. Azt látni kell, hogy idő kell ahhoz, hogy a dolgok teljesen egyenesbe jöjjenek. Felvettük polgármesterekkel és iskolaigazgatókkal a kapcsolatot, szeretnénk ha minél több gyermek megszeretné a sportot, megismerné a vízilabda jótékony és örök barátságokat jelentő világát.
  • Felnőtt női, férfi csapataink?
  • A férfi csapatnál sikerült hazahozni ifj. Tóth Gyulát, egyre több szentesi van a csapatban. Hiszem, hogy tudunk előre lépni a 11. helyről. Nagyon bizakodó vagyok. Sajnos a női csapatnál többen elmentek akikre lehetett volna építeni. Most fiatal női csapatunk lesz, több utánpótlás játékossal. Kövér-Kis Réka, Füsti-Molnár Janka, Varga Viki viszi a csapatot. 
  • Mi motivál, mi ad erőt?
  • Az, hogy amit gyermekként kaptam a klubtól a vízben, most a parton szeretném visszaadni a játékosoknak, az itt dolgozóknak tiszta és stabil gazdasági háttérrel. Célom, hogy megszűnjön az örökös kérdőjel, ami a klub körül van. Legyen vége az ámokfutásnak! Vannak valós problémák, de hiszem, hogy ebből van kiút. Persze nem egy hónap alatt oldódik meg. Kell 2-3 év, hogy a klub utolérje magát. Bizakodó vagyok, nem adom fel! 


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

Megkezdődött a 23. Lecsófesztivál Szentesen

cs3_szerk2

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5