Szentes

Átadás-átvétel a Tóth József Színház és Vigadóban: 3 év alatt 76. 571 fő látogató, viszont 2 év után is penészes a fal, amiről az önkormányzat tudott (fotókkal)

A héten új fejezet indul a szentesi Tóth József Színház és Vigadó életében. Ezt jelzi az is, hogy az intézmény új logót kapott – ez látható a színház közösségi oldalán. A korábbi lágy – egyébként a felújítást támogató turisztikai pályázathoz tartozó – szecessziót idéző elegáns logót egy markáns vonulat váltotta fel, ami a grafikát illeti.

Mint korábban megírtuk: a Békéscsabai Jókai Színház a tavalyi évben 30 millió forint állami támogatást kapott a színház fenntartására. Ehhez kapott Szentes Város Önkormányzatától ugyanennyit. A város úgy döntött, hogy ezt az önkormányzati összeget – 30 millió forintot – a következő időszakban a szegedi Pinceszínháznak adja, így megszűnt az együttműködés a korábbi igazgatóval, Seregi Zoltánnal. A színház állapotáról is írtunk, most mutatjuk képeken is. Az öltözőben nagy a probléma; vizesedik, penészesedik és omlik a vakolat, ami nem csak esztétikai, hanem egészségügyi probléma! Ezt az előző működtető két éve sajtó nyilvánosan jelezte. A kivitelezési garanciával eddig nem élt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere. Reméljük nem csak új logóra futja majd, hanem arra is, hogy a színészek és az ott dolgozók egészséges környezetben töltsék majd az előttük álló évadot. 

De nézzük a Békéscsabai Jókai Színház 3 évét számokban is. 

A Békéscsabai Jókai Színház 2021-től három évadon keresztül üzemeltette sikeresen a Tóth József Színház és Vigadót. A rendezvények és a látogatói számok alapján elmondható, hogy ez idő alatt kialakított egy stabil nézőkört, mely a szentesi lakosokból, a környező települések érdeklődőiből és a szomszédos megyék színházkedvelőiből tevődött össze.

 Az elmúlt 3 év üzemeltetése számokban:

– 3 éves látogatói létszám összesen: 76. 571 fő. 

– Eladott jegyek száma: 60. 345 db

– Az általuk szervezett „Szalon”-ok részvevői: 1811 fő

– Egyéb rendezvényeik látogatottsága: 11. 865 fő

– A színház és az épület múltját bemutató tárlatvezetésen részvevők száma: 2550 fő 

• Az összes program száma a 3 év alatt: 368 db

• Előadásaik száma: 232 db

• Felnőtt bérletes előadás: 68 db

• Gyermek bérletes előadás: 83 db

• Vendég előadás: 81 db

• Szalonok: 69 db

• Kiálítások: 9 db

Vendégelőadásaik többek között az alábbi színházakból érkeztek:József Attila Színház, Vörösmarty Színház, Pesti Művész Színház, Magyarock Dalszínház, Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Szolnoki Szigligeti Színház, Viharsarok Táncszínház, Békéscsabai Napsugár Bábszínház, Magyar Zenés Színház, Gárdonyi Géza Színház-Eger, GG Tánc Eger, Veszprémi Petőfi Színház, Rózsavölgyi Szalon, Örkény István Színház, Miskolci Nemzeti Színház, Cervinus Teátrum, Budapesti Operettszínház.

A Tóth József Színház és Vigadó új vezetője, Kancsár Orsolya a Pinceszínház igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a bérletek megújítására szeptember 5-től lesz lehetőség. Valószínűleg addig az is kiderül, hogy milyen darabokra lehet a jegyeket és bérleteket megváltani.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

Megkezdődött a 23. Lecsófesztivál Szentesen

cs3_szerk2

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5