Csongrád-Bokros

Várják a bokrosi vihar károsultjainak bejelentését, már dolgoznak a segítségen!

Tegnap szélvihar csapott le Bokrosra, aminek következtében a mezőgazdaságban dolgozók nagy károkat szenvedtek. Farkas Sándor a közösségi oldalán nyugtatta meg a károsultakat, hogy már dolgoznak a segítségen!

„A mai napon többen megkerestek Bokrosról a tegnapi viharral kapcsolatban, ami hatalmas pusztítást végzett a fóliakertészetekben is.

Dolgozunk a segítségen. Addig is kérek minden károsultat, hogy keressék a falugazdászokat, akik várják a bejelentéseket” – írja közösségi oldalán az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője.

Több gazdálkodó portálunk megkeresésére elmondta, hogy a „szerencsésebbeknek” „csak” a fóliáját tépte le a viharos erejű szél, de többen vannak olyanok, akiknek a fóliasátruk váza is komolyabban megsérült. A viharra visszaemlékezve elmondták, olyan volt, mint egy tornádó, hirtelen jött az óriási szél.

Az egyik károsult, Erika megosztotta velünk, hogy paprika és krizantém volt a sátrakban, amiknek nem tesz jót, hogy most pár napig a szabad ég alatt lesznek. A károkat már bejelentették, az új fóliát már megrendelték, és bíznak abban, hogy minél gyorsabban helyre tudják állítani a vihar okozta károkat.

A leírások alapján légzuhatag alakulhatott ki, vagy más néven lecsapó(dó) légtest. Ez olyan erős leáramlás, mely hirtelen pusztító szélvihart eredményez a talajfelszínen vagy annak közelében. Jellemzője, hogy mindössze pár percig tart, de azalatt akár 240 km/h-s szélsebesség is előfordulhat.

Megkerestük a falugazdászokat is, akik lapunknak megerősítették, hogy várják a bejelentéseket, fényképeket az esetről, károkról, ők azt összegyűjtik, és Farkas Sándor segítségével továbbítják a minisztériumba.

Azok, akik a viharban anyagi kárt szenvedtek, az alábbi telefonszámon tehetik meg a bejelentést: 63/481-004



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vedd észre, ha valaki segítséget kér – ha ismered a kézjelzést életet menthetsz

cs3_szerk5

Háztetőket, villanyoszlopokat, vezetékeket tépázott meg a szél – újabb fotók érkeztek a bokrosi viharról! 

cs3_szerk2

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

cs3_szerk2

Busókkal űzték el a telet hétvégén Bokroson

cs3_szerk2

Lesodródott az úttestről egy autó Csongrád-Bokroson

cs3_szerk2

Segítsünk, hogy a bokrosi Barninak teljes értékű gyerekkora lehessen!

cs3_szerk2

Idén is farsangolnak a mohácsi busók Bokroson

tk_arpad

Idén is lesz hagyományőrző szüreti mulatság Bokroson

tk_arpad

13. alkalommal rendeztek fogathajtó versenyt Bokroson

tk_arpad