Két évvel ezelőtt a Szabadtűzi Lovagrend, most a Benke László vezetésével megalakított gasztronómiai szervezet adományozott lovagi címet a balástyai séfnek – írja a kistelekjaras.hu.
A szakmában eltöltött tíz év munkája, országos és nemzetközi versenyek díjai, a szabadtűzön főzés minden eszköze és tudása volt szükséges az elismeréshez – írta a Kistelekjárás 2022 májusában Dékány Leventéről, amikor a Szabadtűzi Lovagrend avatta lovagjává. Most ismét egy óriási mérföldkőhöz ért a balástyai séf, akit lovagjává avatott az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend is.
Az első magyar gasztronómiai lovagrendet Benke László vezetésével alapították meg 2005-ben. Az alapítók szándéka szerint óvja az egyetemes és a magyar vendéglátás értékeit, nemes hagyományait, a vendéglátás és a gasztronómiában alkalmazott, tudományos, technikai és technológiai módszereinek továbbfejlesztését támogatja és elősegíti azok alkalmazását a mindennapok gyakorlatában.
A lovagrend tíz lovagi tagozatból áll, Dékány Leventének Lajosmizsén, a szakács lovagi tagozat keretein belül adományozta a rend a lovagi címét az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend.