Balástya

A Fehér Asztal Lovagrend lovagjává avatták a balástyai Dékány Leventét

Két évvel ezelőtt a Szabadtűzi Lovagrend, most a Benke László vezetésével megalakított gasztronómiai szervezet adományozott lovagi címet a balástyai séfnek – írja a kistelekjaras.hu.

A szakmában eltöltött tíz év munkája, országos és nemzetközi versenyek díjai, a szabadtűzön főzés minden eszköze és tudása volt szükséges az elismeréshez – írta a Kistelekjárás 2022 májusában Dékány Leventéről, amikor a Szabadtűzi Lovagrend avatta lovagjává. Most ismét egy óriási mérföldkőhöz ért a balástyai séf, akit lovagjává avatott az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend is.

Az első magyar gasztronómiai lovagrendet Benke László vezetésével alapították meg 2005-ben. Az alapítók szándéka szerint óvja az egyetemes és a magyar vendéglátás értékeit, nemes hagyományait, a vendéglátás és a gasztronómiában alkalmazott, tudományos, technikai és technológiai módszereinek továbbfejlesztését támogatja és elősegíti azok alkalmazását a mindennapok gyakorlatában.

A lovagrend tíz lovagi tagozatból áll, Dékány Leventének Lajosmizsén, a szakács lovagi tagozat keretein belül adományozta a rend a lovagi címét az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkában a tűzoltók: Nyitott garázs égett Balástyán

cs3_szerk2

A hétvégén még a kerítés is kolbászból lesz Balástyán

cs3_szerk2

A balástyaiak törik legjobban a kukoricát

cs3_szerk2

Határon túli barátokkal ápolták a hagyományokat Balástyán

cs3_szerk2

Nemzetközi Folkfesztivált rendez Balástya

cs3_szerk2

Épül az iskolai konyha tetőszerkezete Balástyán

tk_arpad

40 jármű ütközött 15 balesetben az M5-ös autópályán (frissítve)

cs3_admin

Csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában

cs3_admin

Nagy Feró lesz a pénteki sztárvendég a balástyai Böllérfesztiválon

tk_arpad