Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett + VIDEÓ!

Ma 9 órakor Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Vitályos Eszter kormányszóvivő és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter.

Pénteken 9 órakor Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Vitályos Eszter kormányszóvivő és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter.

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten a Kormányinfón.

Gulyás Gergely méltánytalannak és az uniós megállapodásokkal ellentétesnek nevezte, hogy Ukrajna a békepárti álláspontja miatt zsarolja Magyarországot és Szlovákiát.

Jelezte: ez rendkívüli veszélyt jelent az ellátásbiztonság szempontjából.

“Egylőre pánikra semmi ok, mert a tartalékok szintje magas” – fogalmazott, jelezve ugyanakkor, hogy szeptemberig megoldást kell találni a helyzetre.

Gulyás Gergely: gyalázat, tűrhetetlen és vérlázító az Európai Bíróság ítélete migrációs ügyben

Gyalázatosnak, tűrhetetlennek és vérlázítónak nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Bíróság Magyarországot a migrációs politikájáért sújtó ítéletét, amely a tárcavezető szerint jelzi, hogy a bíróság semmilyen jogvita pártatlan eldöntésére nem vehető már igénybe.

Gulyás Gergely jelezte, a kormány a lehető leggyorsabban szeretne megállapodni az Európai Bizottsággal, de ha a megállapodás eredménye az lesz, hogy a külső határvédelem nem marad fenntartható, akkor Magyarország területét továbbra is “minden eszközzel meg fogjuk védeni”, azt azonban “nem tudjuk garantálni”, hogy a déli határon keresztül migránsok százezrei ne menjenek Ausztriába és Németországba.

Magyarország – eleget téve a Schengeni szerződésben vállalt kötelezettségének -, eddig mintegy kétmilliárd euró értékben, saját forrásból védte Európa határait, de elfogadhatatlan, hogy ezért még meg is bírságoljanak – mondta.

Vitályos Eszter: könnyebben juthatnak támogatott lakáscélú hitelhez a speciális adózók

A kormány döntése alapján könnyebben juthatnak államilag támogatott, elsősorban lakáscélú hitelhez a speciális adózási formát választók és a mezőgazdasági őstermelők – jelentette be a kormányszóvivő.

Vitályos Eszter a Kormányinfón azt mondta, a speciális adózási formát választók számára a hitelbírálat során nehézséget jelenthet, hogy nem a teljes bevétel tekinthető jövedelemnek, csak annak a jogszabályokban meghatározott része. Ezért nem, vagy csak a szükségesnél kisebb összegben tudják igényelni az adott kölcsönt.

Annak érdekében, hogy az érintett családok könnyebben részesedhessenek az otthonteremtést és a családalapítást támogató lehetőségekben, a kormány lehetővé teszi, hogy bevételük legalább 50 százalékát jövedelmeként vegyék figyelembe a hitelbírálatnál.

Az érintetteknek csak egy év társadalombiztosítási jogviszony kell az előírt két vagy három év helyett – tudatta Vitályos Eszter.

Ezzel sok ezerrel több speciális adózó és őstermelő számára nyílik meg a lehetőség, hogy gyermekvállalásukhoz ilyen segítséget is igénybe vehessenek – hangsúlyozta a kormányszóvivő.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kémleld az eget Szegeden!

kissferenc

Januárban ismét nyugdíjemelés lesz

kissferenc

Pölöskei Gáborné: egyre több fiatal választja a megújult szakképzést

kissferenc

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

kissferenc

Szeptember első hetében is kitart a kánikula

kissferenc

A világ legjelentősebb 200 földtani örökségi helyszíne közé választották a Bakony-Balaton-felvidék egykori vulkáni mezőjét

kissferenc

Szobori búcsú az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – igazi értékteremtő családi nap 

cs3_szerk5

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Koncz Zsófia: a kormány igyekszik minél inkább segíteni a családoknak az iskolakezdéshez

cs3_szerk5