Sándorfalva

Legyünk büszkék a sándorfalvi lányra, aki modellként már a TV2 színpadát is megjárta!

Czibolya Nikolett nem hétköznapi foglalkozást választott magának. A modellként már a TV2 csatornán futott népszerű tévéműsor, a Next Top Model Hungary előtt is szép karriert maga mögött tudható lány hiába utazta be a világot, egy picit mindig hazavágyik.

Tősgyökeres sándorfalviként hiába járta már meg a világ több nagy városát is Niki, mindig picit hazavágyik. Annak ellenére, hogy otthona párjával már a Badacsonyban van, gyermekkora helyszínét nem csupán nem felejtette még el, rendszeresen vissza is látogat hozzánk, mert a Sándorfalván töltött idő mindig szép emlékeket idéz fel benne és állandóan szép új élményekkel gazdagítja – írják Sándorfalva honlapján.

Sokkal hétköznapibb szakmát képzelt el még kamaszlányként magának Niki. Közgazdaságtant tanult a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumban, amikor elment az első modellválogatására Szegeden. Nikinek hamar magántanulóvá kellett válni, mert amíg iskolatársai délutánonként együtt lógtak, vagy a következő dolgozatra készültek, addig neki már egyedül kellett külföldre utaznia a munkák miatt.

A fiatal lány a modellkedésnek köszönhetően hamar megtanult idegen helyeken beilleszkedni, könnyen barátkozni, de gyorsan meg kellett azt is tanulnia mivel jár az, ha valaki modellkedik. Sokszor csak utazás közben tudott aludni, mert amint megérkezett egy új helyszínre, egyből több napos, sokszor 12-14 órás 3-4 napos munka várta, amit újabb utazás és újabb 14 órás napokig tartó fotózás, forgatás követett.

Amellett, hogy az ilyen fajta munka is megterhelő tud lenni fizikailag, a szellemi, lelki terhelés súlyosabb is lehet. Az otthon hiánya, az egyedüllét érzése, az, hogy az érzelmeire, gondolataira senki sem kíváncsi és a megrendelőnek csak egy profi modellre van szüksége, aki éppen azt az érzelmet jeleníti meg az arcán, amiért ő fizet, nem könnyű feldolgozni.

„Ha az ember szereti, amit csinál, az nem megerőltető. Én kikapcsolok, átszellemülök és egyszerűen élvezem, amit csinálok. Azonban az, hogy külföldön sok ideig távol vagyok a szeretteimtől lelkileg számomra megterhelő” – foglalta össze gondolatait a modell szakma sajátosságairól a fiatal lány.

Mindezen tapasztalatok birtokában vágott neki Niki a Next Topmodel Hungary-nak, ahol profi és amatőr lányok ugyanúgy megmérettethették magukat.

29 évesen Niki már idősnek számít a szakmában, de szerencsésnek véli a tényt, hogy már a modellek világa is átalakult és nem csak a tökéletes, fiatal, 178 cm feletti nőket alkalmazzák. Ugyanehhez a szakmai átalakuláshoz köti azt is, hogy a szakmájáról sugárzott kép már nem annyira negatívan befolyásoló tényező a fiatal lányok számára, hiszen a plus size és idősebb modellek népszerűbbé válásával a médiában sugárzott testképek is megváltoztak.

A műsor sajátosságairól elárulta a modell, hogy mennyiben különbözött az általa megszokott munkáktól.

„Egy átlag fotózáson nincs ennyi ember, nincs ennyi modell. Az amatőr lányok a véleményüket is kinyilvánították, kimutatták az érzéseiket. Ezt ebben a szakmában nem lehet. A klienst nem érdekli, hogy a modell miként érzi magát. A modellnek otthon kell hagynia minden problémáját és úgy kell szépnek lennie, hogy ne látszódjon rajta semmi. Az arcunkkal kell játszani, azon nem látszódhat, hogy van valami bajunk. Ebben nagyon más volt a showműsor” – mesélt a forgatásokról Niki.

A műsor menetéről is érdekes dolgokat árult el a modell.

„Egyáltalán nem lehetett látni a műsorban, hogy végül kik lesznek a győztesek. Az elején picit meg is ijedtem, mert pont azokat a lányokat szórták ki, akik magasak, vékonyak voltak. Nagyon megbolygatták ezzel már a show elején a szálakat. Csak az évad közepén kezdtem magam stabilnak érezni, viszont a műsor vége felé, ahogy a nézők is sokan, én is tippelgettem magamban, ki lehet majd a győztes.” – avatott be minket a gondolataiba a sándorfalvi lány.

Niki programjai már akkor besűrűsödtek, ahogy a tévében az utolsó két epizódját leadták a műsornak. Nyaralást egyelőre nem is nagyon tud tervezni, bár augusztusban szeretne elmenni kicsit családi körben pihenni.

Forrás, fotók: sandorfalva.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mirkó kezelésére gyűjtenek

cs3_szerk5

Térségünk legszebb természetes vizű strandhelyei – Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark

cs3_szerk2

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

cs3_szerk2

Lángolt a nádas Sándorfalván

cs3_szerk2

Új üzletközpont épül Sándorfalván

cs3_szerk2

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

cs3_szerk2

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

cs3_szerk2

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

cs3_szerk2

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

cs3_szerk2