Csongrád Sport

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Rendkívül büszkék vagyunk a „mi fiunkra”, akinek felkészülésében nagy szerepet játszott szülővárosa, Csongrád. 

Eddig Európa-bajnokságon még nem indult a csongrádi gyökerekkel rendelkező Kovács Marci, azonban az idei évben először nevezett be az U16-os korosztályba. A 3 napos gyorstollaslabda versenyt Balatonbogláron rendezték meg, amelyre 15 országból 250-en érkeztek. Az U16-ban 19 induló volt, akikkel Marci valamilyen formában már játszott és nyert. Ennek alapján minden esélye meg volt arra, hogy a dobogó felső fokára álljon, ám egy-két nem kívánatos ellenféllel is meg kellett küzdenie, mégpedig a széllel és a hőséggel.

„Eddig szinte csak teremben játszottam, így muszáj volt a természeti elemek közül a széllel is számolnom. Az EB előtti hetet Csongrádon töltöttem. A Tisza Tenisz Clubtól lehetőséget kaptam arra, hogy szokjam a szabadtéri mérkőzéseket, felkészüljek arra, hogy milyen lehet ilyen körülmények között mérkőzést játszani. Az edzőm, Kozári Gyula és két csapattársam is Csongrádra jött, így nagyon sokat tudtak segíteni a felkészülésben. Külön öröm volt számomra, hogy a felvezetésen én vihettem a magyar zászlót, ami egyfajta bizalmat sugároz felém a többiek részéről” -mondta el az újdonsült Európa-bajnok sportoló.

A verseny alatt 3 csoportmeccset játszott a fiatal srác, majd következett a negyed- és az elődöntő, amelyeket, ha nem is simán, de győzelemmel zárt. A döntőben azzal a lengyel fiúval került össze, akivel korábbi versenyen már játszott és legyőzte, de most nemcsak vele, a széllel is meg kellett küzdenie Marcinak.

„Úgy álltam fel a pályára a döntőben, hogy győznöm kell, hiszen a papírforma ezt diktálja, de a széllel is számolnom kellett, ami viszont kiszámíthatatlan. A mérkőzések 2 győztes szettig tartanak, és az elsőt szorosan, de 16:14-re tudtam hozni. A másodikban a lengyel fiú nagyon koncentrált játékkal nyert, szintén 16:14-es eredménnyel. A harmadik döntő szett előtt éreztem, hogy annál is jobban kell koncentrálnom, mint eddig bármikor, ennek ellenére 7:2-re vezetett az ellenfelem. Nagyon sokat jelentett, hogy a szerbek, a németek, a franciák és természetesen a magyar közönség is nekem szurkolt, nem beszélve a családomról. Különösen jó baráti kapcsolat köt az egykori olimpikon Kőbán Ritához, aki mellettem volt, támogatott, segített a kisebb sérüléseknél, és végig szurkolta az egész EB-t. Ez nagyon sokat jelentett nekem, és erőt adott ahhoz, hogy sikerüljön a győzelem. Volt, egy-két pillanat, amikor úgy éreztem, nem lesz meg, de számomra olyan nincs, hogy feladom, így minden erőmet összeszedve, megpróbáltam fordítani és sikerült” -mesélte Marci a döntő izgalmait.

Nem semmi ez a fiú! Első Európa-bajnokságát arannyal zárta, és az így szerzett 2000 ponttal a világranglistát is vezeti a korosztályában. A 2025-ös világbajnokságig még van egy-két pontszerző verseny, ahol a cél mi más lenne, mint a bajnoki arany megszerzése. A magyar csapat 14 érmet szerzett, ebből 5 aranyat, így a harmadik helyen zártak az éremtáblán.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szegeden tart előadást a csongrádi természetfotós

cs3_szerk2

Remekeltek a szentesi Four Diamonds Sportegyesület úszói Vásárhelyen

cs3_szerk2

Egy 19 éves férfi ellopott egy traktort Csongrádon, de visszavitte, mert nem tudta eladni

cs3_szerk2

Ugrai Panna az M2 Petőfi TV-ben – vasárnapig még segíthetünk a mindszenti úszónak!

cs3_szerk2

A csongrádi Bús József hajtja az ország egyik legjobb CII-es póni fogatát

cs3_szerk2

Nyári pihenő után éremeső a Szentes Városi Úszó Clubnál

cs3_szerk2

Csengelén támadnak az indonézek! – szúrta ki a Trollfoci 

cs3_szerk2

Szerdától megindulhat a forgalom a csongrádi pontonhídon

cs3_szerk2

5,3 milliárd forintból újul meg a villamosenergia-hálózat Csongrád és Szentes között

cs3_szerk2