Sándorfalva

Térségünk legszebb természetes vizű strandhelyei – Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark

Trópusi melegek időszakát éljük, ezért nem csoda, ha az ember arra vágyik, hogy hűtse magát, lehetőleg egy kellemes vízparton. Sorozatunk első részében a Sándorfalván található Nádastó Szabadidőparkot mutatjuk be. 

Kevésbé központi helyen található, a csongrádi műútról lekanyarodva közel 500 méteres bejárón keresztül Sándorfalva természetes élővízi strandja, amely nemcsak a szolgáltatások terén, hanem látványban is kiemelkedő. A két tó egymás mellett helyezkedik el, amelyet egy hosszú sétány választ el egymástól. 

Talán kevesen tudják, hogy annak idején kővágói bányatóként volt ismert, mivel homokot bányásztak és az így kialakult két gödröt alakították át nagyon ötletesen halastóvá és stranddá. Később az önkormányzat megvásárolta így jött létre a Nádastó Szabadidőközpont, amely a mai napig folyamatosan fejlődik és szépül. 

A partot vastag homokréteg fedi, amelyet naponta gondoznak és boronálnak, hogy megőrizzék a puhaságát és selymességét, amely a látogatók számára igazi élményt nyújt. Mindezek mellett a tó végében kialakításra került egy hatalmas homokvár sekély vízzel, ami a legkisebbeknek nyújt kiváló lehetőséget a pancsolásra és a kifogyhatatlan homokozásra a vízben és a parton egyaránt. 

A víz már a korai napsütésnek köszönhetően hamar kellemes hőmérsékletű így sokan abban fekve napoznak és hűsölnek, ami ránk is fér a közel negyven fokos hőségben. 

Számos lehetőség várja a strandolókat, hiszen kiváló lehetőség van a vízibiciklizésre, de van drótszörf csónakázási lehetőség, a kihelyezett napvitorlák alatt a nap elől is el lehet bújni egy kicsit. A tó 1-3 méter átlagmélységű ezért a közepe felé még hűvösebb a víz. 

Aki egyébként több napra tervez, sátorhelyeket is lehet váltani. A sportolási lehetőséget a fitnesz park és a homokos sportpályák biztosítják a vendégek számára és természetesen a horgászok nemcsak nappal, hanem éjjel is pecázhatnak. A part mentén vendéglátó egységek sora várja a látogatókat. Akik a természetes élővízi helyek szerelmesei ide igazán érdemes ellátogatni. 

Következő állomásunk Mindszent lesz, ahol a kutyák is kedvükre strandolhatnak.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mirkó kezelésére gyűjtenek

cs3_szerk5

Legyünk büszkék a sándorfalvi lányra, aki modellként már a TV2 színpadát is megjárta!

cs3_szerk2

Újabb felújított kerékpárút szakaszt adtak át Sándorfalván

cs3_szerk2

Lángolt a nádas Sándorfalván

cs3_szerk2

Új üzletközpont épül Sándorfalván

cs3_szerk2

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

cs3_szerk2

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

cs3_szerk2

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

cs3_szerk2

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

cs3_szerk2