Csongrád Sport

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

A Magyar Karate Szövetség évente kétszer tart edzőtábort Szentesen, ahová az idei évben 40-en érkeztek az ország minden pontjáról.

Nyáron és téli időszakban tartott táborok utolsó napján van lehetőségük a sportolóknak arra, hogy magasabb fokozatba lépjenek, vagy megszerezzék az első övüket, amely majd a későbbi versenyek első lépcsője. A 2024-es év nyári táborának utolsó vasárnapján a vizsgázók között 6 csongrádi fiatal is jelen volt, akik számára hatalmas kihívás volt, hiszen többen még nagyon fiatalok és életük első megmérettetésére készültek.

Mivel egy év folyamán csak 2 alkalom van erre, fél éve erre készülnek, ezért edzenek. A vizsga több részből áll. Elsőként az erőnlétet veszik figyelembe, majd a technikai rész következik, végül pedig a forma gyakorlatokat kell végezniük. A küzdelem már egy magasabb fokozat eleme, amelyre még ezeknek a kitartó fiataloknak több vizsgán is meg kell felelniük.

„Hosszú évekkel ezelőtt sokkal több gyermek és fiatal választotta ezt a sportágat, de az is igaz, hogy itt nagy a lemorzsolódás. Aki a karatét választja, nagyon kitartónak, jól edzettnek és nagyon szigorúnak kell lennie önmagához, hiszen ez a sport komoly koncentrációt és önfegyelmet igényel. Azok a gyerekek akik idejárnak, mind elhivatottak, és arra készülnek hosszú hónapokon keresztül, hogy megszerezzék az áhított fokozatot, amiért nagyon sokat kell dolgozniuk. Nem véletlen, hogy évente csak 2 alkalommal van erre lehetőség. Nagyon büszke vagyok, hiszen hat fiatal sportolóval mentem vasárnap Szentesre és bevallom nagyon szurkoltam nekik. A felkészítésben Győri Edit sempai nagyon nagy segítségünkre volt ebben az időszakban. Mindannyian sikeres vizsgát tettek és ez számomra is kimondhatatlanul nagy öröm és büszkeség”- mondta el Kiss János Csongrádi Tradicionális Kyokushin Karate SE elnöke.

Az egyesület készül a következő vizsgákra, és küzdelmekre, hiszen hamarosan következnek a versenyek, és a soron következő téli vizsga, amelyre már most elkezdenek készülni.

A sikeres csongrádi csapat:

  • Első vizsga: Nagy Gábor, Nagyistók Wanda, Kádár Kristóf
  • Kék öv: Borsos Nelli, Kovács Áron
  • Kék öv 2. fokozat: Bene Barnabás


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Új buszjárat indult Csongrádról a Körös-torokba

Szabó Viktor

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

Szabó Viktor

Ha még nincs programod a hétvégére, akkor irány a Csongrádi Levendula Farm!

Szabó Viktor

Traktort és medencét is loptak egy csongrádi tanyáról

Szabó Viktor

50 kilós harcsát fogtak a Tiszából a csongrádi szakaszon – rekordot állítottak be

Szabó Viktor

Figyelmeztetnek a csongrádi és felgyői szülők: idegen leskelődik a gyerekek után!

Szabó Viktor

Árhullám érkezik a Tiszán, akár 2 méterrel is emelkedhet a vízszint Csongrádnál

Szabó Viktor

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Szabó Viktor

Ilyet sem láttál még: foggal húzták el a mindszenti kompot + VIDEÓ!

Szabó Viktor