Külföld

A NATO szerepvállalását sürgette az ukrajnai béketárgyalások megkezdésében a magyar delegáció vezetője

Eljött az ideje annak, hogy a NATO nagyobb szerepet vállaljon az Ukrajnára vonatkozó békemisszióban és a jelentőségteljes tárgyalások megkezdésében – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a magyar parlamenti delegáció vezetője Washingtonban a NATO parlamenti csúcstalálkozón kedden.

A magyar országgyűlési képviselő az MTI-nek beszámolt arról, hogy beszédében ismertette a magyar álláspontot, ami tűzszünetről és békéről szól, hiszen a háború egyre súlyosabb áldozatokkal jár. Elítélte a kijevi kórház elleni támadást, és hangsúlyozta, hogy Magyarország minden humanitárius segítséget megad Ukrajnának.

A NATO-tagországok parlamenti küldöttségei előtt is beszámolt arról, hogy Magyarország nem vesz részt a NATO ukrajnai koordinációs missziójában, amihez garanciákat kapott a jelenlegi és leendő főtitkártól is.

A KDNP frakcióvezető-helyettese összehangolt cselekvést mondott szükségesnek a világban látható biztonsági kihívások, mint a háborúk, a terrorizmus és az illegális migráció kezelésére.

A magyar parlamenti delegáció vezetőjeként Nacsa Lőrinc nagy sikernek nevezte, hogy Magyarország már elérte a 2 százalékos GDP-arányos védelmi kiadásról szóló előírást, amit a gazdagabb tagállamok közül sokan még nem teljesítenek. Azt is kifejtette, hogy Magyarország erős és elismert tagja a NATO-nak, katonáiról pedig a legmagasabb elismerés hangján beszélnek.

A NATO parlementi csúcstalálkozóját Mike Johnson, a képviselőház elnöke, és Michael Turner, amerikai delegációvezető kezdeményezésére tartották. Részt vettek rajta a 32 tagállam, valamint Ukrajna törvényhozásának vezetői; 23 ország házelnöki szinten képviseltette magát.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt Alain Delon

cs3_szerk2

Sokkoló videó: muszlim bevándorlók támadtak meg egy brit férfit a nyílt utcán + VIDEÓ

cs3_szerk2

Volodimir Zelenszkij kijelentette, a következő békecsúcson Oroszországot „az asztalnál” akarja látni

cs3_szerk2

Woke-ellenes akcióközösséget indít az Alapjogokért Központ

cs3_szerk2

Horrorjelenetek Anglia utcáin: gyerekeket késeltek halálra egy tengerparti városban

cs3_szerk2

Deutsch Tamás: a brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

cs3_szerk2

Rétvári Bence: Európában egyre nagyobb probléma az illegális migráció

cs3_szerk2

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

cs3_szerk2

Varga Mihály: a magyar elnökség célja az uniós versenyképesség erősítése

cs3_szerk2