Aktuális

Kovács János képviselő: a tankerület és a KIMI között nem volt megállapodás, a KIMI csupán termet bérelt

„Ugyanazok a pedagógusok, ugyanazokat az órákat tarthatják meg az irodalmi-drámai tagozat keretében a HMG-ben, mint eddig” – szögezte le Kovács János képviselő a csütörtöki testületi ülésen.

Az irodalmi-drámatagozat szakmai elméleti órái órarend szerint délelőttönként vannak megtartva a tanmenet szerint. Délután a szakmai kiegészítő gyakorlati oktatás megtartására a Keleti István Művészeti Iskola bérelt tantermet erre a célra – ismertette a tényeket a képviselő.

Mint fogalmazott, a tankerület és a KIMI között nem volt megállapodás, a KIMI csupán termet bérelt. 2024 márciusában Szentes Város Önkormányzat képviselő-testülete egyöntetűen megszavazta a Horváth Mihály Gimnázium és a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola szakmai együttműködését. Szabó Zoltán Ferenc ennek szem és fültanúja volt.

Mi történik, ha ez a két nagymúltú szentesi iskola együttműködik? – tette fel a kérdést Kovács. „Ugyanazok a pedagógusok, ugyanazokat az órákat tarthatják meg az irodalmi-drámai tagozat keretében a HMG-ben, mint eddig” – fogalmazott, és hozzátette: semmi nem változik, csupán az, hogy egy szentesi nagymúltú és számos tehetséget kinevelő művészeti iskola keretein belül folyik tovább a délutáni oktatás az említett tagozaton; ugyanúgy ahogy eddig. A Lajtha és a HMG erősíti egymást.

Kovács János végül azt a költői kérdést tette fel a polgármesternek, hogy „miért akarja elnyomni a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolát, miért nem ismeri el és támogatja a szentesi zeneiskolát?”



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Vasárnap Szentes ráléphet a fejlődés útjára

Szabó Viktor

Cs3.hu exkluzív: Gémes László már nem Fidesz tag! + VIDEÓ!

Szabó Viktor