Csongrád Szentes

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

A nevelés lényege a szeretetteljes példamutatás – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke Budapesten, a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű, tizenkettedik alkalommal meghirdetett rendezvényen.

Simicskó István a Bárczi Géza Általános Iskolában tartott karitatív, kulturális és sportrendezvényen mint fővédnök közölte: az eseményen 50 gyermeket látnak vendégül a szerbiai Zentáról, valamint Csongrádról és Szentesről.

Elhangzott, a rendezvény célja az elcsatolt területeken és a mai Magyarország területén élő fiatalság hazafias nevelése, valamint a magyar kulturális értékek védelme, továbbörökítése.

“A gyermekeknek át kell adni az értékeinket, amelyekre minket szüleink tanítottak. Ezen értékeket ugyanakkor – ahhoz, hogy átadhassuk – fel is kell ismernünk, ezért értékalapú, emberközpontú gondolkodásra van szükség” – fogalmazott Simicskó István, aki a legfontosabbnak a közösség szolgálatát nevezte.

A politikus azt mondta, hogy a programmal a nemzeti összetartozás érzését is szeretnék erősíteni, hogy a határon túliak érezzék, “nem engedjük el a kezüket”.

Hozzátette, hogy a Kárpát-medencében több mint egymillió ember vette fel a magyar állampolgárságot, ezért fontos, hogy ilyen és ehhez hasonló programokkal megszólítsuk őket, illetve a gyermekeiket.

Máday Norbert, a rendezvény egyik főszervezője elmondta, hogy a gyerekek megismerkedhettek a magyar szablyavívással, valamint a Ving Csun kungfuval, amellett, hogy részt vettek kulturális programokon is, ellátogattak például a Magyar Nemzeti Galériába.

Fotók: MTI/Lakatos Péter- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Ismét vár a part a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bronzkori földvárat találtak a régészek Csongrádon

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor

Cs3.hu Család, riadó! Eltűnt egy Csongrádi nő, segítsünk megtalálni!

Szabó Viktor

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Szabó Viktor