Belföld

Orbán Viktor: Az emberek világosan megüzenték, békét akarnak!

„A párizsi olimpia évében írta ki a Momentumot a magyar történelemből a Jóisten.” Rövid választás-értékelő beszédet tartott a miniszterelnök hétfő hajnalban.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke sajtótájékoztatót tartott a Bálnában, a kormánypártok eredményvárójából. „Szeretnék köszönetet mondani Magyarország összes választópolgárának” – köszöntötte az egybegyűlteket Orbán. 57 százalék lett a részvétel, „a demokrácia köszöni szépen jól van” -szögezte le.

„Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük” – jelentette ki. „Elvesztettünk egy kerületet, visszavertünk egy kerületet”.

Ami az EP-választás politikai tartalma: az emberek a békét választják, s „megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika”, szögezte le. „Azt tudom vállalni, hogy a kormány […] kettőzött erővel küzd”„migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop” – foglalta össze az eredményt egy táviratban Orbán Viktor.

Fontos, hogy sohase veszítsük el a hitünket abban, hogy a világban mégiscsak van valamiféle erkölcsi egyensúly – „a párizsi olimpia évében írta ki a Momentumot a magyar történelemből a Jóisten” – szögezte le Orbán Viktor.

Az EP-választásoknak még egy fontos tanulsága van: „akik Brüsszelben a hazájuk ellen foglalnak, azokat meg fogják büntetni, mindegyiket leszavazták”.

Végezetül megköszönte a fideszes, KDNP-s aktivistáknak, szerinte az Egymillió találkozás napja legalább két évig európai rekord marad. Üzent is az „utcai harcosainak”, mint a győztes párt elnöke: 

„a mai napon legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, s mindegy, hogy hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk győzni azt”.

Borítókép: Szollár Zsófi / Index- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a választás tétje összeurópai: háború vagy béke

Szabó Viktor

Szentes és Magyarország választ – ÉLŐ közvetítés!

Szabó Viktor

Ungár Péter: Márki-Zay Péter egy futóbolond, távozzon a közéletből!

Szabó Viktor

Orbán Viktor: ma ott vagyunk minden faluban és minden városban, minden utcában és minden téren

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a vasárnapi EP-választáson kapunk egy esélyt a háború megállítására

Szabó Viktor

Újra magyar kézben a reptér

Szabó Viktor

Készül a NATO Oroszország ellen, az egyik célállomás Magyarország

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a magyar kormány gazdabarát

Szabó Viktor