Szentes

Révész Máriusz Szentesen: Tetszik, hogy Bozó Zoltánnak vannak hosszú és rövidtávú tervei

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár volt Bozó Zoltán vendége Szentesen, ahol közös sajtótájékoztatón mondták el, hogy milyen terveik vannak a Kurca felvirágoztatására. 

„Programunk egyik kardinális része a Kurcának az újra folyóvízzé tétele, illetve a Kurcának a turisztikai célú hasznosítása, és nemcsak a városi szakasz tekintetében, hanem regionálisan” – jelentette ki Bozó Zoltán.

Révész Máriusz elmondta, hogy Szentes az elmúlt években leült, és nem használta ki azokat a lehetőségeket, amiket a város adottságai magukban rejtenek. 

„Seneca mondta azt, hogy semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. Hogyha tudjuk, hogy hova szeretnénk eljutni, ezt megfogalmazzuk, akkor vannak uniós pályázatok, vannak olyan kormányzati támogatások, amiket hasznosítani lehet, és ezt be lehet forgatni a Kurcának a fejlesztésébe. Nekem nagyon tetszik, hogy itt most megfogalmazódtak rövid és hosszú távú elképzelések. Az elképzelések során a Kurcát használni kívánják az itteni iskoláknál arra, hogy tanuljanak meg a gyerekek evezni, tanuljanak meg kenuzni, kerüljenek közelebb a tanárok és a gyerekek a vízhez” – fogalmazott a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. 

Az államtitkár kifejtette, hogy a hosszabb távú célok eléréséhez új hidakat kell építeni, és ha folyóvízzé szeretnék alakítani, akkor a bökényi duzzasztógátat is építeni kell. „Ez esetben itt a Kurcának egy kicsit megváltozna az állaga, egy kicsit jobban hasonlítana folyóvízhez, és szerintem ez egy új lehetőséget és új lendületet adna a térséghez. Mi ebben az esetben azt is javasoljuk, hogy itt ne csak vízi turizmusban gondolkozzanak, hanem kerékpáros turizmusban, a kettőnek a kombinálásában, és ha ezt mind sikerül megvalósítani, akár egy ilyen nagyszerű „Kurcakört” is lehetne evezni, vagy biciklizni” – fogalmazott Révész Máriusz, aki megköszönte Farkas Sándor országgyűlési képviselő munkáját, hogy ilyen széppé varázsolták a vízpartot. 

„A Kurca amellett, hogy turisztikai célponttá tud válni, alapvetően a szentesieknek a lelkét is tükrözi, és nemcsak a szentesiekét, hanem valamennyi emberét, aki ezen a környéken él, a Kurcával bármilyen kapcsolatban és bármilyen viszonyban van. Ne felejtsük el, hogy olyan természeti kincs ez, ahol olyan élővilágot találunk, amit ha a gyerekeinknek meg tudunk mutatni, azzal már nagyon-nagyon sokat lépünk előre abba az irányba, hogy a gyermekeink a természetért, a természet védelméért elkötelezettek legyenek” – fogalmazott Bozó Zoltán. 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor