Szentes

Révész Máriusz Szentesen: Tetszik, hogy Bozó Zoltánnak vannak hosszú és rövidtávú tervei

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár volt Bozó Zoltán vendége Szentesen, ahol közös sajtótájékoztatón mondták el, hogy milyen terveik vannak a Kurca felvirágoztatására. 

„Programunk egyik kardinális része a Kurcának az újra folyóvízzé tétele, illetve a Kurcának a turisztikai célú hasznosítása, és nemcsak a városi szakasz tekintetében, hanem regionálisan” – jelentette ki Bozó Zoltán.

Révész Máriusz elmondta, hogy Szentes az elmúlt években leült, és nem használta ki azokat a lehetőségeket, amiket a város adottságai magukban rejtenek. 

„Seneca mondta azt, hogy semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. Hogyha tudjuk, hogy hova szeretnénk eljutni, ezt megfogalmazzuk, akkor vannak uniós pályázatok, vannak olyan kormányzati támogatások, amiket hasznosítani lehet, és ezt be lehet forgatni a Kurcának a fejlesztésébe. Nekem nagyon tetszik, hogy itt most megfogalmazódtak rövid és hosszú távú elképzelések. Az elképzelések során a Kurcát használni kívánják az itteni iskoláknál arra, hogy tanuljanak meg a gyerekek evezni, tanuljanak meg kenuzni, kerüljenek közelebb a tanárok és a gyerekek a vízhez” – fogalmazott a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. 

Az államtitkár kifejtette, hogy a hosszabb távú célok eléréséhez új hidakat kell építeni, és ha folyóvízzé szeretnék alakítani, akkor a bökényi duzzasztógátat is építeni kell. „Ez esetben itt a Kurcának egy kicsit megváltozna az állaga, egy kicsit jobban hasonlítana folyóvízhez, és szerintem ez egy új lehetőséget és új lendületet adna a térséghez. Mi ebben az esetben azt is javasoljuk, hogy itt ne csak vízi turizmusban gondolkozzanak, hanem kerékpáros turizmusban, a kettőnek a kombinálásában, és ha ezt mind sikerül megvalósítani, akár egy ilyen nagyszerű „Kurcakört” is lehetne evezni, vagy biciklizni” – fogalmazott Révész Máriusz, aki megköszönte Farkas Sándor országgyűlési képviselő munkáját, hogy ilyen széppé varázsolták a vízpartot. 

„A Kurca amellett, hogy turisztikai célponttá tud válni, alapvetően a szentesieknek a lelkét is tükrözi, és nemcsak a szentesiekét, hanem valamennyi emberét, aki ezen a környéken él, a Kurcával bármilyen kapcsolatban és bármilyen viszonyban van. Ne felejtsük el, hogy olyan természeti kincs ez, ahol olyan élővilágot találunk, amit ha a gyerekeinknek meg tudunk mutatni, azzal már nagyon-nagyon sokat lépünk előre abba az irányba, hogy a gyermekeink a természetért, a természet védelméért elkötelezettek legyenek” – fogalmazott Bozó Zoltán. - Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

BRFK: Elfogtak két férfit közösség tagja elleni erőszak miatt – egyiküket Szentesen

Szabó Viktor

Taroltak a szentesi diákok kisfilmjei

Szabó Viktor

Hivatalos: Szentes régi-új polgármestere: Szabó Zoltán Ferenc

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Éljünk a lehetőségeinkkel!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Csak a BÉKE, csak a FIDESZ!

Szabó Viktor

Szentes és Magyarország választ – ÉLŐ közvetítés!

Szabó Viktor

Vállalkozói szabadegyetemet hoznának létre Bozó Zoltánék Szentesen + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: A gyermekek bevonásával, a legsötétebb hazugságokkal próbálják befeketíteni csapatom tagjait

Szabó Viktor

„Szirbik Imre után a Szabó nevezetű polgármester lényegében nem csinál semmit sem” + VIDEÓ!

Szabó Viktor