Csongrád Sport

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Harmadik alkalommal rajtolt el a városháza elől Csongrádon a „Fussuk le!” félmaraton futóverseny.

Az elmúlt két versenyhez viszonyítva a résztvevők száma 20 százalékkal nőtt, és a gyerekfutamra is hihetetlen nagy számban jelentkeztek az idén. Az ország minden tájáról érkeztek nevezők, de jöttek Spanyolországból, Lengyelországból, Németországból és Angliából is. A közel 700 nevező számára már az is fantasztikus volt, ahogy fogadták a szervezők az indulókat és Csongrád is nagyon lelkesen állt az esemény mellé.

A háromnapos fesztivál csúcspontja a vasárnap délelőtti futóverseny volt, amelyet több érdekes, és közösség építő program előzött meg. Hihetetlen és példaértékű hangulatban rajtoltak el a futni vágyók, amihez a Synergy Magyar Maraton Csapat tagjai is hozzájárultak. Ők versenyen kívül futottak, de így is fantasztikus volt az élmény. Több száz szurkoló kísérte a futókat és szurkolt végig az egyébként jól futható, hosszú és egyenes szakaszokkal kijelölt útvonalon. Évről-évre nő a sikere ennek az eseménynek, amely 2024-re már fesztivállá nőtte ki magát, és komoly kihívások elé állította a szervezőket.

„Elképesztő és fantasztikus az érdeklődés, ami az idei versenyt illeti. Először próbáltuk ki, hogy 3 napos legyen a rendezvény, így a nevezőknek egy egész hétvégi programot kínáltunk, koncerttel, kvízzel, beszélgetéssel és egy jóízű pizza partival. A sport, a mozgás a fő cél, nem véletlenül lett a szlogenünk, a „Mert futni jó!”. Fantasztikus, hogy ezzel a sportággal mennyi embert meg lehet mozgatni az egészséges életmód, a sport nem utolsó sorban pedig a közösségépítés érdekében. El kell, hogy mondjam a férfi mezőnyben elképesztően jó eredmények születtek, amely a színvonalát is emeli a versenynek, hiszen az 1:10:52-es eredmény kiemelkedően jó idő. Boldogok vagyunk, fantasztikus hangulatban telt a hétvége, hihetetlen jó szurkolói közönséggel és elképesztő eredményekkel. Van üzenete a versenynek. Egyrészt, hogy lehet jó rendezvényeket szervezni és mi ezt szerettük volna megmutatni, most már harmadszor, másrészt pedig, hogy mozogjanak az emberek.” – mondta el Kecskés László, a rendezvény főszervezője.

A példaértékű sportesemény támogatói köre is egyre szélesebb, ami nagyon jó érzéssel tölti el a szervezőket, hiszen ebből is látszik mennyire fontos és értékes az ő munkájuk. Aki részese volt a hétvégi eseményeknek, hatalmas élményekkel térhetett haza, és biztosan egyre több szerelmese lesz ennek az igazán korosztályok nélküli mozgásformának.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor