Csongrád Sport

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Harmadik alkalommal rajtolt el a városháza elől Csongrádon a „Fussuk le!” félmaraton futóverseny.

Az elmúlt két versenyhez viszonyítva a résztvevők száma 20 százalékkal nőtt, és a gyerekfutamra is hihetetlen nagy számban jelentkeztek az idén. Az ország minden tájáról érkeztek nevezők, de jöttek Spanyolországból, Lengyelországból, Németországból és Angliából is. A közel 700 nevező számára már az is fantasztikus volt, ahogy fogadták a szervezők az indulókat és Csongrád is nagyon lelkesen állt az esemény mellé.

A háromnapos fesztivál csúcspontja a vasárnap délelőtti futóverseny volt, amelyet több érdekes, és közösség építő program előzött meg. Hihetetlen és példaértékű hangulatban rajtoltak el a futni vágyók, amihez a Synergy Magyar Maraton Csapat tagjai is hozzájárultak. Ők versenyen kívül futottak, de így is fantasztikus volt az élmény. Több száz szurkoló kísérte a futókat és szurkolt végig az egyébként jól futható, hosszú és egyenes szakaszokkal kijelölt útvonalon. Évről-évre nő a sikere ennek az eseménynek, amely 2024-re már fesztivállá nőtte ki magát, és komoly kihívások elé állította a szervezőket.

„Elképesztő és fantasztikus az érdeklődés, ami az idei versenyt illeti. Először próbáltuk ki, hogy 3 napos legyen a rendezvény, így a nevezőknek egy egész hétvégi programot kínáltunk, koncerttel, kvízzel, beszélgetéssel és egy jóízű pizza partival. A sport, a mozgás a fő cél, nem véletlenül lett a szlogenünk, a „Mert futni jó!”. Fantasztikus, hogy ezzel a sportággal mennyi embert meg lehet mozgatni az egészséges életmód, a sport nem utolsó sorban pedig a közösségépítés érdekében. El kell, hogy mondjam a férfi mezőnyben elképesztően jó eredmények születtek, amely a színvonalát is emeli a versenynek, hiszen az 1:10:52-es eredmény kiemelkedően jó idő. Boldogok vagyunk, fantasztikus hangulatban telt a hétvége, hihetetlen jó szurkolói közönséggel és elképesztő eredményekkel. Van üzenete a versenynek. Egyrészt, hogy lehet jó rendezvényeket szervezni és mi ezt szerettük volna megmutatni, most már harmadszor, másrészt pedig, hogy mozogjanak az emberek.” – mondta el Kecskés László, a rendezvény főszervezője.

A példaértékű sportesemény támogatói köre is egyre szélesebb, ami nagyon jó érzéssel tölti el a szervezőket, hiszen ebből is látszik mennyire fontos és értékes az ő munkájuk. Aki részese volt a hétvégi eseményeknek, hatalmas élményekkel térhetett haza, és biztosan egyre több szerelmese lesz ennek az igazán korosztályok nélküli mozgásformának.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszent olimpikont ad a világnak – Ugrai Panna kerettag!

Szabó Viktor

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

Szabó Viktor

Keressük a szavakat: a mindszenti Ugrai Panna ismét Eb-dobogón!

Szabó Viktor

Megvertük a skótokat, van még esély a továbbjutásra

Szabó Viktor

Csongrádra is lecsapott a vihar + FOTÓK!

Szabó Viktor

Elképesztő teljesítmény: a mindszenti Ugrai Panna újabb Európa-bajnoki címet szerzett

Szabó Viktor

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Szabó Viktor

A csongrádi Tyukász Anna amerikai karrier előtt áll

Szabó Viktor

Európa-bajnok lett a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor