Mindszent

Két kapura játszik, dupla lóvét remélve a mindszenti DK-elnök

A jelek szerint a Demokratikus Koalíció helyi embere, Jancsovics Attila két kapura játszik. Oda áll, ahonnan több lóvé gurul.

Miközben Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelölttel és embereivel parolázik és köt szövetségeket, a DK pórázát is viseli. Miután megalapított egy ernyőalapítványt, folyamatosan a vásárhelyi polgármesterhez köthető formációkkal üzletel az egyesület nevében. Hogy mi köze a mindszentieknek a vásárhelyi alapítványokhoz, az nem derül ki, mint ahogy az sem, hogy milyen papírokat írnak alá, mik szerepelnek a megállapodásokban.

Persze a legnagyobb ellenzéki párt színeit sem szeretné levedleni magáról, onnan is csurranhat egy kis aprópénz. A mindszenti piac a város tulajdona, de Jancsovics bérli. Amit ki is használ önös politikai „karrierjének” építésére. Aláírásokat gyűjt a vásártéren, nemzeti konzultációs íveket kunyerál, és országos politikával uszít. Az sem zavarja, hogy a szivárványkoalíció a legutóbbi választás után felbomlott, két irányba kanalaz széles nyelvcsapásokkal, egy kis kampánytámogatást remélve.

A mindszentiek azonban átlátnak ezen, és nem is rejtik véka véleményüket, bármennyire is próbálja Jancsovics elnyomni ezeket a hangokat. Egy felmérés szerint a DK mindszenti üdvöskéje Mindszent legelutasítottabb közszereplője.

Talán ezért is történt, hogy ugyan képviselő volt a dollárbaloldal helyi embere, lemondott a városvezetői felhatalmazásáról, rögtön az első komolyabb feladat, a helyi idősotthon megmentése előtt. Akkor az első pillanatban futott a felelősségvállalás elől, most pedig ismét vezető szerepbe vágyik. A helyiek szerencséjére marad azonban ott, ahol főnöke: az árnyékban.  

U.i.: Kínácsian várjuk, hogyan reagál Varjú László elítélésére.

H. Gábor- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Saját elvtársait is szégyelli Gyurcsány mindszenti embere

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

A mindszenti emberek segítenek, a baloldal gyűlöletet kelt

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Mindszentre érkezik a Csík zenekar

Szabó Viktor

Megkezdődött a szúnyoggyérítés Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszentre látogatott Fülöp Attila államtitkár

Szabó Viktor

A márciusi ifjakra emlékeztek Mindszenten

Szabó Viktor

Bejelentette indulását az első mindszenti polgármester-jelölt

Szabó Viktor