Belföld

Farkas Sándor: a nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal

A baloldal soha nem tekintette partnernek a gazdatársadalmat. Ezt igazolta a Márki-Zay Péter által kivetett földadó is. A kormány azonnal lépett, és megvédte a gazdálkodókat az ellehetetlenítéstől – mondta el az agrárminiszter-helyettes.

A baloldal soha nem tekintette partnernek a gazdatársadalmat – jelentette ki a Rádió 7 hétfői Közös Nevező című műsorában Farkas Sándor.

Az agrárminiszter-helyettes emlékeztetett: erre kiváló példa, hogy Márki-Zay Péter többször is megpróbálta bevezetni a földadót Hódmezővásárhelyen, majd 2023-tól ki is vetette azt. Fennállt a veszélye, hogy több baloldali polgármester is követte volna a vásárhelyi polgármester elképzelését. A kormány azonban megvédte a gazdálkodókat és a földtulajdonosokat, s rögzítette: országszerte tilos kivetni a földadót. Farkas Sándor szerint a gazdákat nem lehet különadókkal sújtani, és lehetetlen helyzetbe hozni – írja összefoglalójában a Promenad24.

„Ezért döntöttünk úgy, hogy azonnal lépünk, ezt az adónemet eltöröljük, és nem is lehet most már sehol bevezetni. A gazdákat meg kell védeni, nem szabad újabb terheket a nyakukba zúdítani, ellehetetlenítve őket. Sajnos a baloldal ezt még a mai napig másként gondolja” – fejtette ki Farkas Sándor.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a polgári, nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal, az agrárkamarával és a Magosszal, valamint az egyéb érdekvédelmi és szakmai szövetségekkel. Minden intézkedés bevezetése előtt begyűjtik a visszacsatolásokat a gazdáktól, a termelőktől, az őket képviselő szervezetektől, s a közös munka alapján születnek meg a magyar gazdatársadalmat és élelmiszer-fogyasztást szolgáló döntések. „Az elmúlt évek munkája, különösen a Covid idején mutatott helytállás kapcsán örömünkre érezhetően emelkedik a magyar mezőgazdaságban dolgozó emberek megbecsülése, elismertsége. A magyar gazdák tették azt lehetővé, hogy minden család asztalára biztonságos mennyiségű és minőségű élelmiszer jutott. A társadalom rendkívül hálás ezért, a kormány pedig azzal is megköszönte ezt a rendkívüli teljesítményt, hogy stratégiai ágazattá nyilvánította az agráriumot” – részletezte Farkas Sándor.

A teljes műsor itt hallgatható meg:

Forrás: promenad24.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor