Belföld

Farkas Sándor: a nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal

A baloldal soha nem tekintette partnernek a gazdatársadalmat. Ezt igazolta a Márki-Zay Péter által kivetett földadó is. A kormány azonnal lépett, és megvédte a gazdálkodókat az ellehetetlenítéstől – mondta el az agrárminiszter-helyettes.

A baloldal soha nem tekintette partnernek a gazdatársadalmat – jelentette ki a Rádió 7 hétfői Közös Nevező című műsorában Farkas Sándor.

Az agrárminiszter-helyettes emlékeztetett: erre kiváló példa, hogy Márki-Zay Péter többször is megpróbálta bevezetni a földadót Hódmezővásárhelyen, majd 2023-tól ki is vetette azt. Fennállt a veszélye, hogy több baloldali polgármester is követte volna a vásárhelyi polgármester elképzelését. A kormány azonban megvédte a gazdálkodókat és a földtulajdonosokat, s rögzítette: országszerte tilos kivetni a földadót. Farkas Sándor szerint a gazdákat nem lehet különadókkal sújtani, és lehetetlen helyzetbe hozni – írja összefoglalójában a Promenad24.

„Ezért döntöttünk úgy, hogy azonnal lépünk, ezt az adónemet eltöröljük, és nem is lehet most már sehol bevezetni. A gazdákat meg kell védeni, nem szabad újabb terheket a nyakukba zúdítani, ellehetetlenítve őket. Sajnos a baloldal ezt még a mai napig másként gondolja” – fejtette ki Farkas Sándor.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a polgári, nemzeti kormány 2010 óta kiemelt partnerként működik együtt a gazdatársadalommal, az agrárkamarával és a Magosszal, valamint az egyéb érdekvédelmi és szakmai szövetségekkel. Minden intézkedés bevezetése előtt begyűjtik a visszacsatolásokat a gazdáktól, a termelőktől, az őket képviselő szervezetektől, s a közös munka alapján születnek meg a magyar gazdatársadalmat és élelmiszer-fogyasztást szolgáló döntések. „Az elmúlt évek munkája, különösen a Covid idején mutatott helytállás kapcsán örömünkre érezhetően emelkedik a magyar mezőgazdaságban dolgozó emberek megbecsülése, elismertsége. A magyar gazdák tették azt lehetővé, hogy minden család asztalára biztonságos mennyiségű és minőségű élelmiszer jutott. A társadalom rendkívül hálás ezért, a kormány pedig azzal is megköszönte ezt a rendkívüli teljesítményt, hogy stratégiai ágazattá nyilvánította az agráriumot” – részletezte Farkas Sándor.

A teljes műsor itt hallgatható meg:

Forrás: promenad24.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európa a tűzzel játszik, a béke és a háború határmezsgyéjén egyensúlyoz

Szabó Viktor

Vége a recessziónak, már nem stagnál a magyar gazdaság!

Szabó Viktor

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára 

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor