Szentes

Logisztikai versenyt nyertek a szentesi diákok

Idén már 8. alkalommal hirdetett kétfordulós logisztikai versenyt a kecskeméti Neumann János Egyetem, amelynek idei főszponzora a DSV Magyarország volt. 2024-ben a Hódmezővásárhelyi SZC Boros Sámuel Technikum tanulói bizonyultak a legjobbnak, így ők utazhatnak egy Szlovénia egyetlen tengeri kereskedelmi kikötőjébe.

Az esemény különlegessége volt, hogy a második forduló egy 24 órás megmérettetésből állt, amelyet január 26-án déltől másnap délig tartottak, az ország számos pontjából érkező 11-15. osztályos középiskolás diákok részvételével.

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar logisztikai mérnöki alapszak szervezte 2024. január 26-án és 27-én a VIII. Egy nap alatt a logisztika körül című 24 órás logisztikai versenyt. A megmérettetésre 11-15. osztályos középiskolás diákok, 3 fős csapatokban jelentkezhettek. A rendezvény kiemelt célja idén is az volt, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket. Ez a DSV Magyarország számára is kulcsfontosságú, hiszen szintén elkötelezettek a szakértő munkaerő megteremtése és támogatása mellett.

Közel 200 fős jelentkezés volt, az ország szinte minden tájáról

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban a csapatoknak egy online teszt feladatsort és számítási példát kellett megoldaniuk.

„A verseny először 2018-ban került megrendezésre. Mára már országos ismertségnek örvend a középiskolák körében, amelynek köszönhetően Esztergomtól Szegedig, Egertől Keszthelyig, a fővároson át számos helyről értekeztek nevezések. Mindösszesen 63 csapat, közel 200 fő regisztrált” – emelte ki Molnár Ákos, a DSV Magyarország üzletfejlesztési menedzsere, aki egyben a Neumann János Egyetem senior tanszéki mérnöke, valamint a verseny egyik szervezője.

A második fordulóba ebből már csak 20 csapat jutott tovább, akiknek pedig egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük. Itt a fő feladat egy ellátási lánc szimulációs játék volt, ahol az alap és csomagolóanyag beszerzésétől kezdve, a gyártás és logisztika megtervezésén keresztül a termékek üzletbe juttatásáig kellet a versenyzőknek a teljes ellátási láncot megtervezniük. A feladat szállítmányozási része úgy épült fel, hogy az a DSV által kínált szolgáltatások használatával volt lefedhető. A verseny győztese az lett, aki mindezt a legalacsonyabb költséggel tudta teljesíteni. A megvalósításra 24 óra állt a diákok rendelkezésére. A megmérettetést szakmai előadások, gyárlátogatások és játékok is színesítették.

A koperi kikötőbe látogathatnak középiskolások a DSV Magyarország felajánlásából

Az első csapat nyereménye, azaz a fődíj egy koperi kikötőlátogatás volt, amelyet a DSV Magyarország biztosít a diákok részére. Az ezt bezsebelő csapat Szentesről, a Hódmezővásárhelyi SZC Boros Sámuel Technikumból nevezett. Emellett számos ajándékcsomag, valamint ajándékutalvány került kiosztásra, a DSV logisztikai társasjátéka és ajándékcsomagjai mellett.

„Az idei év nagy újdonsága, hogy a felvételi rendszer változásának köszönhetően az első 10 csapat fejenként 20-20 pont többletpontot kap, a 11-20. csapat tagjai pedig 10-10 pontot kapnak” – hívta fel a figyelmet Molnár Ákos, aki hozzátette, hogy a díjak és a többletpontok mellett a verseny remek lehetőséget nyújtott arra is, hogy annak résztvevői tapasztalatot szerezhettek arról, hogyan boldogulhatnak majd el könnyebben a jelenkor logisztikai kihívásai között. Emellett pedig a valós munkakörnyezet kihívásaiba is betekintést nyerhettek, mely által felkészültebben léphetnek majd a munka világába.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor