Szentes

Elit katonai kiképző programot mutattak be Szentesen + GALÉRIA!

Brezovai Sándor, 7. danos Kyokushin karatemester vezetésével mutatták be a Furkó módszert Szentesen.

Talán a legaktuálisabb kérdés ma Európában és talán a világon mindenhol a nemzetek biztonsága. Azok a személyek, akik ezt a munkát elvégzik, és biztosítják a különböző országok katonái. A magyar haderő egyre dinamikusabban fejlődik, kiváló hadi eszközök érkeznek a világ különböző pontjairól az ország védelme érdekében. Viszont a fizikai állományt, a harcoló katonák képzését is a legfontosabb kérdések között kell szem előtt tartani, esélyt adva a katonának az élete megvédésére, a kritikus helyzetek túlélésére. Ezt csak egy kiválóan kiképzett, magas önvédelmi és egyéb képességekkel ellátott katona tudja végrehajtani.

„Hat évvel ezelőtt Shihan Furkó Kálmán Ezredes Úrral elhatároztuk, hogy újraírjuk a magyar katonai testnevelés, és közelharc módszerét, technikáit. Ennek oka egészen egyszerűen az, hogy az az invázió, amely Európát fenyegeti, előbb-utóbb Magyarországra is be fog gyűrűzni, és elsődlegesen a magyar haderőnek és különböző rendvédelmi erőknek kell majd helytállni azokban a nehéz hetekben, hónapokban. Láthatjuk, különböző országokból beáramló videókon, melyek elöntik az egész világot, hogy igenis a test-test elleni kontakt küzdelemnek óriási jelentősége van akár az utcán, bevásárlóközpontban, vagy a harctéren” – vallja Brezovai Sándor, 7. danos Kyokushin karatemester.

„Ha jól megnézzük a jelenlegi katonai közelharcot, nem bírálva azok munkáit, akik ezért dolgoznak, nos, azt gondolom, egy új módszer kibontása, megismerése csak előnyére válhat a magyar hadseregnek. Én a ’80-as évek közepén voltam katona, én még katona voltam – az akkor igen aktív Sensei Furkó Kálmán őrnagy elvtárs kezei alatt. Hihetetlennek tűnő kondíciónk volt, és minden egyes katona elsajátította a „Furkó módszert”, és több tízezer kiváló harcost nevelt a Kyokushin karate által az akkori magyar néphadseregnek. Tudtunk sziklát mászni, kaptunk síkiképzést, aludtunk kint -30 fokban építve bázist, refi-t, és közel 4 éjszakát töltöttünk kint Pusztavacson a XX. század legkomolyabb telén” – meséli közleményében a mester.

A Shinken Shobu Furkó módszer teljes egészében átdolgozásra került, rengeteg modern kori elemmel kiegészítve, ezáltal egy nagyon magas szintű biztonságot nyújthat a megtanulása, elsajátítása után, katonáink, illetve a rendvédelmi erők számára.

A program két részből áll. Az egyik a fizikális kondíció növelése különféle futóprogramok által, továbbá a fizikális erőálló-képesség, azaz a határterhelés megismerése, elsajátítása, kezelése lehetővé teszi a folyamatos fejlődést, erősödést. A másik része a Kyokushin karate, mint erőkarate technikáinak elsajátítása, rúgások, ütések megtanulása, különböző szituációs gyakorlatok levegőben, majd partnerrel, zsákokon, különböző ütőfalakon, álló- és mozgó célpontok eltalálása ütéssel, rúgással, szabadküzdelem védőfelszerelésben, majd teljes erejű full-contact küzdelem súly és életkor besorolás nélkül. Ezt követik az eszközös támadó és védekező technikák életszerű, teljes erejű támadások, és védések megismerése, elsajátítása (késharc, maroklőfegyveres önvédelem, és különböző harctéri eszközös gyakorlatok).

A bemutatón nagyságrendileg 60 karatemester volt jelen, akik 1-7. danig vannak minősítve. Nem utolsó sorban történelmi pillanatoknak lehettünk szemtanúi, hisz a világ egyik legkeményebb karate stílusát ismerhették meg az érdeklődők: 53 évnyi magyarországi működés után, ahol is a Magyar Full-Contact és Knock-Down Szövetség legjobb vezető mesterei tartották ezt a demonstrációt a magyar honvédség és rendőrség (TEK) legmagasabb szintű parancsnokainak, továbbá a sportért felelős szakállamtitkárság felé. A Magyar Full-Contact és Knock-Down Szövetségnek elkötelezett hitvallása, hogy országos szakszövetséget hozzon létre, hiszen több mint 100 sportegyesülettel és Dojo-val, és több mint 5000 fős tagsággal rendelkezik. Nem utolsó sorban mozgásanyagát, felfogását, életvezetését, hierarchikus besorolását, szabályrendszerét tekintve, teljes egészében ellentétes az „olimpiai” karatétól.

Itt nem imitált mozdulatokat láttak, hanem teljes erejű ütéseket, rúgásokat, támadásokat és védéseket ismerhettek meg a jelenlévők. Testközelből láthatták, hogyan lehet fejjel, könyékkel, sípcsonttal egyetlen mozdulattal összetörni betonlapokat, téglákat, 2-3 kg-os folyami köveket. „Tehát egy komplex csomagot kínálunk a Magyarország biztonságáért felelős szerveknek, hogy a high-tech hadsereg technikái mellé magas szintű önvédelemben jártas, kiváló kondícióval rendelkező katonákat, rendőröket képezzünk ki, akik karate mesterként védik Magyarország lakosságát és határait” – írja Brezovai Sándor.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Ünnepélyes ezredsorakozót tartottak Szentesen + FOTÓK + VIDEÓ!

Szabó Viktor