Belföld

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

A vidéken élők életminőségének javítása mellett a térség gazdasági fejlődését is szolgálják a külterületi útfejlesztések, a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára.

Farkas Sándor a kormány egyik legfontosabb feladataként jelölte meg a vidék Magyarországának felzárkóztatását, a vidéken élők életminőségének javítását, a vidéki munkahelyek megteremtését és megtartását, amelynek egyik eredménye ez az útfejlesztés is.

Az államtitkár emlékeztetett: Magyarországon a Vidékfejlesztési Program segítségével az elmúlt években mintegy 1700 pályázó számára ítéltek meg 172 milliárd forintnyi támogatást, amelyből 2500 kilométer külterületi földutat, illetve szilárdburkolatú utat építettek ki, újítottak fel, mindez hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az ott élő emberek életminőségének javításához. Közölte: az országos úthálózat-fejlesztés mellett, azokhoz szorosan kapcsolódva kiemelten fontos a települési úthálózat fejlesztése is. Hiszen hazánkban a helyi önkormányzatok kezelésében levő külterületi úthálózat minősége jelentősen elmarad az uniós átlagtól – tette hozzá. A vidéki térségek külterületi útjainak egy része kiépítetlen földút, ami megnehezíti az ott élők elérhetőségét és közlekedési lehetőségeit. Az itt működő gyárak, feldolgozó üzemek, gazdaságok üzemeltetői, munkavállalói és beszállítói számára elengedhetetlen az oda vezető útszakaszokon a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása.

Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását. Így a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó szakaszában is lehetőség lesz a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítására, a földrajzi mobilitás elősegítése – fűzte hozzá Farkas Sándor.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európa a tűzzel játszik, a béke és a háború határmezsgyéjén egyensúlyoz

Szabó Viktor

Vége a recessziónak, már nem stagnál a magyar gazdaság!

Szabó Viktor

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára 

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: Magyarország konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor