Belföld

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

A vidéken élők életminőségének javítása mellett a térség gazdasági fejlődését is szolgálják a külterületi útfejlesztések, a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára.

Farkas Sándor a kormány egyik legfontosabb feladataként jelölte meg a vidék Magyarországának felzárkóztatását, a vidéken élők életminőségének javítását, a vidéki munkahelyek megteremtését és megtartását, amelynek egyik eredménye ez az útfejlesztés is.

Az államtitkár emlékeztetett: Magyarországon a Vidékfejlesztési Program segítségével az elmúlt években mintegy 1700 pályázó számára ítéltek meg 172 milliárd forintnyi támogatást, amelyből 2500 kilométer külterületi földutat, illetve szilárdburkolatú utat építettek ki, újítottak fel, mindez hozzájárul a vidéki térségek fejlődéséhez, az ott élő emberek életminőségének javításához. Közölte: az országos úthálózat-fejlesztés mellett, azokhoz szorosan kapcsolódva kiemelten fontos a települési úthálózat fejlesztése is. Hiszen hazánkban a helyi önkormányzatok kezelésében levő külterületi úthálózat minősége jelentősen elmarad az uniós átlagtól – tette hozzá. A vidéki térségek külterületi útjainak egy része kiépítetlen földút, ami megnehezíti az ott élők elérhetőségét és közlekedési lehetőségeit. Az itt működő gyárak, feldolgozó üzemek, gazdaságok üzemeltetői, munkavállalói és beszállítói számára elengedhetetlen az oda vezető útszakaszokon a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása.

Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását. Így a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó szakaszában is lehetőség lesz a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítására, a földrajzi mobilitás elősegítése – fűzte hozzá Farkas Sándor.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: megkezdődött a vörös vonalak átlépése az Európai Unióban

Szabó Viktor

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Szabó Viktor

Megválasztották Magyarország Szépét

Szabó Viktor

Lemondott az MSZP két társelnöke

Szabó Viktor

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Szabó Viktor

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Szabó Viktor

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

Szabó Viktor

Az Otthonfelújítási program mintegy 30 ezer lakás felújítására ad lehetőséget

Szabó Viktor