Belföld Térség

Farkas Sándor: A magyar agrárium a rendkívül nehéz időszakban is növekedési pályán maradt

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának ülésén járt Farkas Sándor, térségünk országgyűlési képviselője. A tanácskozáson Nagy István miniszter éves beszámolóját hallgatták meg.

„A magyar mezőgazdaság igazi erejét mutatja, hogy a covid válság, az orosz-ukrán háború, és a tavalyi történelmi aszály sem kényszerítette térdre a mezőgazdaságot. Sőt! Ezekben a vészterhes időszakban is növekedni tudott a kibocsátás, növekedett a pozitív exportegyenleg, és mindeközben biztosították a termelők a fogyasztói és feldolgozó üzemi igényeket.

Ehhez persze nagyban hozzájárult az a kormánydöntés, hogy a vidékfejlesztésre érkező EU-s támogatások mellé Európa legnagyobb kormányzati társfinanszírozását biztosítja, az EU-s szabályok szerinti maximális 80%-os mértékben” – összegezte a Mezőgazdasági Bizottság ülésén elhangzottakat az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese.

Farkas Sándor végül köszönetet fejezte ki a gazdáknak és a kormánynak, hogy a magyar mezőgazdaság ma olyan állapotú, hogy közel 20 millió lakos élelmiszerét tudja biztosítani.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A vidék erősödése egész Magyarországot teszi gazdagabbá

tk_arpad

December közepétől a Rádió 1 váltja a Gong Rádiót Csongrádon

Szabó Viktor

Két éve jár a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Szabó Viktor

Agrárminisztérium: 125 ezer gazdálkodóhoz már eljutott a támogatási előleg

Szabó Viktor

Friss felmérés: a magyarok ellenzik Ukrajna további finanszírozását

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Európának készülnie kell arra, hogy egyedül marad Ukrajnával

Szabó Viktor

Parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény

Szabó Viktor

Egyre nagyobb a baj, Sándorfalván is megjelent a madárinfluenza

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Az Agrárminisztérium a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vidéki térségekben történő infrastrukturális beruházások megvalósítását

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább